Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tompouce met spinazie en geitenkaas

Tompouce met spinazie en geitenkaas

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Meng de eidooier met de slagroom en smeer het bladerdeeg ermee in. Was de tijm en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Bestrooi het bladerdeeg met de tijm en grof zeezout. Bak de bladerdeegplakken ca. 20 minuten in de oven.

  2. Was de spinazie in ruim koud water en laat hem goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Halveer de kerstomaten. Verhit de boter in een pan en fruit er de knoflook in. Voeg de spinazie en de tomaatjes toe en stoof het geheel ca. 2 minuten. Verbrokkel de geitenkaas en roer hem door de spinazie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. Neem het bladerdeeg uit de oven en laat het even afkoelen. Snijd met een kartelmes het bladerdeeg horizontaal door. Leg de onderste helften op borden en verdeel er het spinaziemengsel over. Dek af met de bovenste helften bladerdeeg en serveer direct.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)