Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Vegarolletjes

Kiprepen met prei

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten voor 20 stuks

Elisabeth: “Mijn zoontje doe je geen plezier met prei en champignons, maar mij wel! Samen met de kip en kruidige roomkaas, is dit echt comfortfood. Niet alleen geschikt voor op een hapjestafel, maar zeker ook bij een lekker soepje op een koude dag.”

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet met de kipkruiden in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

  2. Scheur of hak het vlees dan in kleine stukjes en leg apart. Verhit in dezelfde pan weer 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg de prei en knoflook toe. Bak 2 minuten al roerende op middelmatig vuur.

  3. Doe de champignonplakjes erbij en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper en roer de roomkaas en de kip erdoor. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. Leg 5 plakjes in de lengte iets overlappend achter elkaar en druk de randjes goed aan. Schep in het midden van deze deegplakken, over de lengte, de helft van de vulling. Laat aan beide zijden 5 cm deeg vrij.

  5. Snijd deze zijkanten in gelijke reepjes en vouw deze in vlechtvorm over de vulling. Doe hetzelfde met de resterende plakjes bladerdeeg.

  6. Klop de eidooiers los met de melk en bestrijk de staven hiermee. Bak ze in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen en snijd ze in repen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

100 heerlijke hapjes

€ 24,99
Cover 100 heerlijke hapjes