Bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en bak daarin het gehakt rul. Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en de sambal.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Rol het bladerdeeg uit en leg het, inclusief bakpapier, op de bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van het bladerdeeg. Verbrokkel de geitenkaas over het gehakt. Maak met een deegrastersnijder een raster in de andere helft van het deeg en vouw het deeg over het gehakt heen.
Druk de deegranden met een vork op elkaar. Meng de eidooier met de melk en besmeer het deeg met dit mengsel. Bak de taart ca. 25 minuten in de oven.