Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Cover voor Bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas

Bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Het pittige gehakt is de ster in deze taart. Geen zorgen, de geitenkaas zorgt ervoor dat het pikante niet teveel overheerst, waardoor hij door iedereen te eten is! Je kunt hem natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Het pittige gehakt is de ster in deze taart. Geen zorgen, de geitenkaas zorgt ervoor dat het pikante niet teveel overheerst, waardoor hij door iedereen te eten is! Je kunt hem natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en bak daarin het gehakt rul. Voeg de ui, de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en de sambal.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Rol het bladerdeeg uit en leg het, inclusief bakpapier, op de bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van het bladerdeeg. Verbrokkel de geitenkaas over het gehakt. Maak met een deegrastersnijder een raster in de andere helft van het deeg en vouw het deeg over het gehakt heen.

  3. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Meng de eidooier met de melk en besmeer het deeg met dit mengsel. Bak de taart ca. 25 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)