Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Appel-bladerdeegrozen

Appel-bladerdeegrozen

In samenwerking met Panasonic
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Dit heerlijke dessert is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens prachtig om te zien. Je maakt deze rozen supermakkelijk zelf klaar en ook te serveren als gebakje bij de koffie. Maak er lekker veel, zodat je er vaker van kunt genieten! Wedden dat jij hier indruk mee maakt op je gasten?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
Dit heerlijke dessert is niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens prachtig om te zien. Je maakt deze rozen supermakkelijk zelf klaar en ook te serveren als gebakje bij de koffie. Maak er lekker veel, zodat je er vaker van kunt genieten! Wedden dat jij hier indruk mee maakt op je gasten?

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd de ongeschilde appels doormidden, verwijder het klokhuis en schaaf de appels met een mandoline in hele dunne halve maantjes die je kunt buigen. Doe de appel in een kom en meng voorzichtig met je handen met het citroensap, een snufje zout en 4 el gesmolten boter.

  2. 2. Rol het bladerdeeg uit en bestrooi met de suiker en het kaneelpoeder. Snijd het bladerdeeg in 6 lange stroken van 4 cm breed. Leg de plakjes appel overlappend over de hele lengte van elke deegstrook, zodat de rechte kant van de halve maantjes tegen een denkbeeldige middelste lijn aan ligt en de ronde kant er aan de buitenkant van het deeg iets uitsteekt (zie foto). Vouw het deeg in de lengte dubbel over de appel heen. Vouw nu vanaf de korte zijde tot een rolletje, dat door de uitstekende appel aan een roos doet denken, en druk het uiteinde goed vast. Herhaal met elke deegstrook zodat je 6 rozen krijgt.

  3. 3. Vet een muffinbakblik in met de overige boter en zet de 6 appelrozen rechtop in de holtes. Bak de rozen 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dek het deeg evt. af met aluminiumfolie als het te donker kleurt.

  4. 4. Haal de rozen voorzichtig uit het blik en bestrooi met poedersuiker. Serveer iedere roos met een bolletje ijs.

Per portie: 426 kcal | 43 g koolhydraten | 4 g eiwit | 25 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen camera: Panasonic LUMIX G 100 camera

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)