Knolselderijsteak Wellington met sparrennaalden-hollandaisesaus
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C. Schil de knolselderij en snijd hem in plakken van 1,5 cm dik. Besprenkel beide zijden met olijfolie, zout en peper. Plaats de knolselderijsteaks op een bakplaat en rooster ze gedurende 20 minuten in de oven. Draai ze om en rooster nog eens 20 minuten tot goudbruin.
Voor de paddenstoelenmix: verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook en sparrennaalden. Voeg de paddenstoelen toe en roer tot alle vloeistof is opgenomen. Verwijder de pan van het vuur en voeg de kappertjes en walnoten toe. Breng op smaak met zout en peper.
Plaats 4 plakjes bladerdeeg op een ingevette bakplaat. Leg op iedere plak een knolselderijsteak en verdeel de paddenstoelenmix over de steaks. Leg op iedere steak een plakje bladerdeeg en vouw samen tot een geheel. Bestrijk met het eigeel en bak ze gedurende 20 minuten in de oven tot goudbruin.
Voor de Hollandaisesaus: voeg de azijn, het bier, de sparrennaalden en zout en peper toe aan een steelpan en kook in 4 minuten op middelhoog vuur in tot een derde.
Giet door een zeef in een glazen of roestvrijstalen kom. Plaats de kom op een pan gevuld met water op het vuur. Voeg au bain-marie het eigeel toe en klop met een garde in 5 minuten tot een dikke saus. Haal de kom van het vuur en roer er langzaam de gesmolten boter door. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Serveer de knolselderijsteaks Wellington met de sparrennaalden-hollandaisesaus.