Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Knolselderijsteak wellington

Knolselderijsteak Wellington met sparrennaalden-hollandaisesaus

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de paddenstoelenmix

Voor de hollandaisesaus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Schil de knolselderij en snijd hem in plakken van 1,5 cm dik. Besprenkel beide zijden met olijfolie, zout en peper. Plaats de knolselderijsteaks op een bakplaat en rooster ze gedurende 20 minuten in de oven. Draai ze om en rooster nog eens 20 minuten tot goudbruin.

  2. Voor de paddenstoelenmix: verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook en sparrennaalden. Voeg de paddenstoelen toe en roer tot alle vloeistof is opgenomen. Verwijder de pan van het vuur en voeg de kappertjes en walnoten toe. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Plaats 4 plakjes bladerdeeg op een ingevette bakplaat. Leg op iedere plak  een knolselderijsteak en verdeel de paddenstoelenmix over de steaks. Leg op iedere steak een plakje bladerdeeg en vouw samen tot een geheel. Bestrijk met het eigeel en bak ze gedurende 20 minuten in de oven tot goudbruin.

  4. Voor de Hollandaisesaus: voeg de azijn, het bier, de sparrennaalden en zout en peper toe aan een steelpan en kook in 4 minuten op middelhoog vuur in tot een derde.

  5. Giet door een zeef in een glazen of roestvrijstalen kom. Plaats de kom op een pan gevuld met water op het vuur. Voeg au bain-marie het eigeel toe en klop met een garde in 5 minuten tot een dikke saus. Haal de kom van het vuur en roer er langzaam de gesmolten boter door. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

  6. Serveer de knolselderijsteaks Wellington met de sparrennaalden-hollandaisesaus.

Disclaimer: de spar, den en zilverspar zijn eetbaar, maar pas op voor de taxus. Deze boom, bekend om zijn holle rode vruchten, is extreem giftig. Als jouw kerstboom is bespoten met een brandwerende spray, is je boom niet meer eetbaar. Helaas zijn niet-biologische bomen vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen. Dit is zeker niet goed voor de biodiversiteit en het milieu, maar kan – wanneer je slechts een beperkte hoeveelheid naalden consumeert – geen kwaad.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Eet & drink je kerstboom

€ 21,00
Cover voor Eet & drink je kerstboom