Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hete-lucht: 225°C). Was de aardappels grondig met warm water. Kook de aardappels ca. 15 minuten in water met wat zout, ze moeten net gaar zijn. Giet af en laat droogstomen.
  2. Bestrijk de ossenhaas rondom met de mosterd. Kluts in een kom de eidooier met de melk. Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak, neem het bakpapier eraf en leg de ossenhaas in het midden. Wikkel het deeg eromheen. Bestrijk de randen met het eimengsel en plak ze dicht. Bestrijk het deeg rondom met het eimengsel.
  3. Leg het bladerdeegpakket op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de aardappels eromheen en bak ca. 5 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak in ca. 30 minuten rosé. Snijd in plakken en serveer. Lekker met een groene salade.

Per portie: ca. 633 kcal
46 g eiwit | 32 g vet | 39 g koolhydraten