
Amandelcake met kersen en custardroom
Eenvoudig
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Vet twee springvormen (20 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de boter en de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 10 minuten licht en luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop tussendoor steeds goed. Spatel het bakmeel, het amandelmeel, het bakpoeder, het zout en de melk erdoorheen. Lepel het beslag in de voorbereide springvormen en bak ze in 22-25 minuten gaar in het midden van het oven. De cakes zijn gaar als ze gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ca. 5 minuten afkoelen in de vorm, stort de cakes en laat op een rooster helemaal afkoelen.
Doe voor de gemacereerde kersen de kersen, de vanille, de suiker, het citroensap en de kirsch of likeur in een pan en breng op laag vuur zachtjes aan de kook. Laat ca. 5 minuten koken, zet het vuur wat hoger en laat nog 5-7 minuten koken, tot de vloeistof siroopachtig wordt. Als de kersen al zacht zijn, maar de vloeistof nog niet siroopachtig is, zeef de kersen dan uit het mengsel en kook de vloeistof tot hij meer is ingedikt. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Klop voor de custardroom de slagroom en de poedersuiker met een handmixer lobbig. Spatel de custard erdoorheen en zet ca. 1 uur in de koelkast.
Leg één van de cakes op een bord of taart plateau en bestrijk met de custardroom. Lepel de kersen eroverheen en leg de tweede cake erbovenop. Bestuif met extra poedersuiker en serveer direct. In de koelkast blijft de cake nog twee dagen goed. Serveer de cake op kamertemperatuur.