Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Amandelcake met kersen en custard room

Amandelcake met kersen en custardroom

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor de gemacereerde* kersen

Voor de custardroom

Benodigdheden

  • bakpapier
Macereren is een manier om extra veel smaak aan fruit toe te voegen. Fruit wordt hierbij gemengd met suiker, andere smaakmakers en een vloeistof. Meestal gebruik je citroensap, maar het kan ook met balsamicoazijn, likeur of rode wijn. In plaats van gewone suiker kun je ook bruine suiker, maple syrup of honing gebruiken.

Bereiding

  1. Vet twee springvormen (20 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier. Doe de boter en de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 10 minuten licht en luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop tussendoor steeds goed. Spatel het bakmeel, het amandelmeel, het bakpoeder, het zout en de melk erdoorheen. Lepel het beslag in de voorbereide springvormen en bak ze in 22-25 minuten gaar in het midden van het oven. De cakes zijn gaar als ze gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ca. 5 minuten afkoelen in de vorm, stort de cakes en laat op een rooster helemaal afkoelen.

  2. Doe voor de gemacereerde kersen de kersen, de vanille, de suiker, het citroensap en de kirsch of likeur in een pan en breng op laag vuur zachtjes aan de kook. Laat ca. 5 minuten koken, zet het vuur wat hoger en laat nog 5-7 minuten koken, tot de vloeistof siroopachtig wordt. Als de kersen al zacht zijn, maar de vloeistof nog niet siroopachtig is, zeef de kersen dan uit het mengsel en kook de vloeistof tot hij meer is ingedikt. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Klop voor de custardroom de slagroom en de poedersuiker met een handmixer lobbig. Spatel de custard erdoorheen en zet ca. 1 uur in de koelkast.

  4. Leg één van de cakes op een bord of taart plateau en bestrijk met de custardroom. Lepel de kersen eroverheen en leg de tweede cake erbovenop. Bestuif met extra poedersuiker en serveer direct. In de koelkast blijft de cake nog twee dagen goed. Serveer de cake op kamertemperatuur.

Per portie: 625 kcal | 57 g koolhydraten | 9 g eiwit | 40 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Fotografie: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)