Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Tiffin

Chocoladetiffin

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Aantal stuks
15

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Wat geef je iemand die alles al heeft? Precies, een eetbaar cadeautje. Dit zoete hapje is leuk om te geven en om te krijgen.

Bereiding

  1. Vet een bakvorm (ca. 15 x 20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter, de suiker, de honing en de cacao in een grote steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en roer de biscuitjes en de rozijnen erdoorheen.

  2. Schenk het mengsel in de bakvorm, druk het aan met de achterkant van een lepel en strijk de bovenkant glad. Doe de melk- en de pure chocolade samen in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie of in intervallen van 20 seconden in de magnetron. Schenk de chocolade over het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  3. Laat de tiffin minimaal 2 uur uitharden in de koelkast. Maak een scherp mes warm onder de hete kraan en snijd de tiffin in 12-15 blokjes. In de koelkast blijft de tiffin tot drie dagen goed.

Per stuk: 266 kcal | 27 g koolhydraten | 3 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Fotografie: o.a. Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)