Chocoladetiffin
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Bereiding
Vet een bakvorm (ca. 15 x 20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter, de suiker, de honing en de cacao in een grote steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en roer de biscuitjes en de rozijnen erdoorheen.
Schenk het mengsel in de bakvorm, druk het aan met de achterkant van een lepel en strijk de bovenkant glad. Doe de melk- en de pure chocolade samen in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie of in intervallen van 20 seconden in de magnetron. Schenk de chocolade over het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de tiffin minimaal 2 uur uitharden in de koelkast. Maak een scherp mes warm onder de hete kraan en snijd de tiffin in 12-15 blokjes. In de koelkast blijft de tiffin tot drie dagen goed.