Bereiding

Staat er bij jou een high-tea op de planning? Dan mogen de Britse scones niet ontbreken. Bak ze zelf met dit recept. Wij gaan voor wat variatie en maken maanzaad-scones. Wel met lemoncurd en een flinke dot clotted cream natuurlijk. 

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng 150 ml melk met het citroensap in een maatbeker en zet apart.
  2. Meng het bakmeel met het bakpoeder en het zout in een grote kom. Wrijf de boter met je vingertoppen erdoorheen tot een kruimelig deeg. Roer de suiker en 2 el maanzaad erdoorheen.
  3. Kluts het ei met de melk. Schenk het mengsel in de kom bij het kruimeldeeg en roer alles door elkaar tot een samenhangend deeg.
  4. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif het deeg en je handen met wat bloem, kneed het deeg kort door en druk het plat tot een cirkel van 3 cm dik. Steek 6 rondjes (6 cm Ø) uit het deeg (je moet waarschijnlijk tussendoor de restjes deeg aan elkaar plakken en opnieuw platdrukken). Probeer het deeg zo weinig mogelijk te bewerken, zo krijg je heerlijk lichte en luchtige scones.
  5. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk de bovenkant licht met melk. Bestrooi met wat extra maanzaad en bak 12-15 minuten in de oven tot de scones gerezen en lichtbruin zijn. Serveer warm of koud met lemoncurd en clotted cream naar smaak.

*Clotted cream is een dikke, bijna boterachtige crème, gemaakt van verhitte room. Vervang eventueel door 1 deel geklopte slagroom en 2 delen mascarpone.

Per portie: ca. 377 kcal
8 g eiwit | 13 g vet | 56 g koolhydraten