Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kombucha mocktail

Gember kombucha mocktail

  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Fermentatie-expert Christian Weij: “Je kunt niet om kombucha heen als je met alcoholvrije cocktails gaat experimenteren.”

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook en hang de theezakjes erin. Haal de zakjes na 5 minuten uit de thee en roer de suiker erdoorheen. Laat de thee afkoelen en giet hem in een grote pot.

  2. Leg de kombuchazwam in de pot en giet er 2 el oude kombucha bij. Dek de pot af met een stukje doek met een elastiekje eromheen zodat er geen vliegjes in komen. Laat de frisdrank bij kamertemperatuur fermenteren.

  3. Proef na een week of het zuur genoeg is. Als je het te zoet vindt, laat je het nog een paar dagen extra staan. Haal de zwam uit de pot en gebruik deze voor een nieuwe batch kombucha.

  4. Zeef de kombuchadrank en giet de gembersiroop en 1 l koud water erbij. Knijp een limoen uit, zeef het sap en giet het sap bij de kombuchadrank. Verdeel de kombucha over de flessen en laat ze nog een paar dagen bij kamertemperatuur verder fermenteren totdat je de flessen bijna niet meer kunt inknijpen en er dus prik ontstaan is. Zet de flessen in de koeling.

  5. Serveer de kombucha met wat schijfjes gember, een stukje limoen en eventueel wat eetbare bloemetjes.

Receptuur: Christian Weij, Foto: Maarten Weij

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)