Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Scones met olijven en comté

Scones met olijven en comté

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Scones
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
De klassieke scones serveer je met een klodder jam en clotted cream maar dat zouden wij bij deze hartige scones met olijven en comté niet doen... Wat we wel zouden doen is ze serveren bij de borrel of high-tea!
Ken jij comté al?
Comté is een pikante rauwmelkse Franse kaas. Je vindt het bij de kaasboer of in het kaasschap van de supermarkt. Je kunt het eventueel vervangen door gruyère of emmentaler.

Bereiding

  1. Zeef het bakmeel boven een grote kom en roer er 1 tl zout doorheen. Voeg de boter toe en wrijf het door de bloem; zorg dat er redelijk grote maar platte stukjes boter in het mengsel blijven.

  2. Roer de slagroom en het ei in een kan door elkaar. Voeg de comté en de olijven toe en roer door elkaar. Schenk met één hand het eimengsel bij het bakmeel terwijl je met de andere hand met een broodmes het mengsel snel door elkaar roert. Het deeg mag grof en imperfect zijn.

  3. Stort het deeg op je werkblad en maak er met je handen een bal van, zonder al te veel te kneden. Maak een rechthoek (ca. 30 x 10 cm) van ca. 2½ cm van het deeg. Snijd met een deegschraper of mes het deeg in zes stukken en vorm ze met je handen tot vierkantjes. Zet de scones ca. 20 minuten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en schuif hem in de oven om voor te verwarmen.

  5. Leg de scones met olijven en comté voorzichtig op de voorverwarmde bakplaat. Bestrijk met 1 el room, zodat ze tijdens het bakken een gouden korstje krijgen.

  6. Bak de scones 20-25 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ca. 10 minuten afkoelen. Serveer de scones met olijven en comté met lekker veel gezouten boter.

Per portie: 590 kcal | 45 g koolhydraten | 12 g eiwit | 37 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Liberty Mendez

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)