
De paasdagen staan voor de deur. Dat betekent een weekend lang uitgebreid tafelen. Dit is dus bij uitstek het moment om uit te pakken en wat speciaals op tafel te zetten. Dat doe je met dit heerlijke paasmenu.
Lees verder na de advertentie
Paasmenu
Moet je het paasmenu nog samenstellen en weet je nog niet wat je op tafel wil zetten? Geen paniek! Wij hebben speciaal voor Pasen een heerlijk menu voor je klaargezet, vol met onze favoriete smaken van het voorjaar. Natuurlijk hebben we nog veel meer recepten voor voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten voor Pasen. Zo koken wij graag met het witte goud en (chocolade)eieren. Krijg jij hier ook trek van? Laat je dan inspireren door dit paasmenu. Succes gegarandeerd!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Paasmenu recepten
We hebben het menu samengesteld aan de hand van vis-, vlees- en vegetarische opties. Zo kun jij met gemak het menu verder samenstellen aan de hand van de dieetwensen van je gasten!
Voorgerecht

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges
Deze schattige hapjes zijn ideaal om het Paasdiner mee te starten. Je kunt er zoveel serveren per persoon als je wilt natuurlijk, maar pas op: je wilt er van blijven eten.

Aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm
Een makkelijk recept dat luxe uitstraalt op tafel! Deze aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm zijn een perfecte combinatie van hartig en fris. Ideaal als feestelijk voorgerecht!

Tarte tatin met cherrytomaten en vanille
Een tarte tatin is een zoet Frans gebak. Maar wist je dat je deze taart ook hartig kunt maken met cherrytomaten en wat vanille? Dit recept voor tarte tatin is een verrassende hartige twist op de klassieker.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Hoofdgerecht

Asperges met biefstuk en hasselback potatoes
Bij ons het vaste prik; asperges op tafel tijdens de paasdagen. En in dit menu voor Pasen gaan wij voor klassiek. Zo komen de asperges het beste tot hun recht. We serveren het witte goud met biefstuk en hasselback patatoes. Wel zo feestelijk. Van zo’n heerlijk hoofdgerecht wordt toch iedereen blij?

Snoekbaars en papillote met groente en citroen
Door de vis in bakpapier te garen met verse groenten en citroen blijven alle sappen en aroma’s perfect behouden. Een elegant en licht gerecht voor een heerlijk diner!

Gevulde portobello met risotto
Een portobelle gevuld met risotto klinkt misschien vrij simpel, maar wacht maar tot je de eerste hap proeft. Wat een heerlijke smaken, mede door de Parmezaanse kaas en verse tijm! Tip: voeg wat citroen toe voor een frisse touch!
Nagerecht

Advocaat-chocoladetaart voor Pasen
Jaren geleden sierde deze prachtige feestelijke taart de cover van ons paasnummer, maar deze taart is nog steeds tijdloos lekker. Pak je oude Foodies erbij of klik gewoon op onderstaande link om hem te maken. Vergeet ‘m vooral niet rijkelijk met (paas)eitjes te versieren. Zo is ‘ie helemaal in thema!

Amandelpavlova met citroenroom
Een tongstrelende traktatie, deze amandelpavlova met citroenroom. Geniet met je ogen dicht van het schuim, de citroenroom en de frambozen.

Perziken in saffraansiroop met hangop en pistachekruimels
Deze perziken in siroop, met romige hangop en knapperige koekkruimels zijn samen hét ideale toetje voor wie buiten eet, beloofd.

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit
Onze tips

Eiergerechten voor Pasen: klassiekers en nieuwe favorieten

Bakken met paaseitjes: 5x recepten voor Pasen

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Paasgebak maken: 5x leuke recepten voor kinderen

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Lemoncurd maken: zó doe je dat

Ouderwets lekkere advocaat maken: zo doe je dat
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.