Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Gegratineerde-groene-asperges

Gegratineerde groene asperges

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze gegratineerde groene asperges zijn een heerlijk feestelijk bijgerecht. Knapperige asperges uit de oven, bedekt met een romige laag kaas en een vleugje knoflook – simpel, maar vol smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Deze gegratineerde groene asperges zijn een heerlijk feestelijk bijgerecht. Knapperige asperges uit de oven, bedekt met een romige laag kaas en een vleugje knoflook – simpel, maar vol smaak.

Bereiding

  1. Blancheer de groene asperges ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Smelt de boter en meng de helft door de asperges. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verhit de grill van de oven. Verdeel de asperges over een ovenschaal. Rasp de parmezaan. Strooi de parmezaan, het broodkruim en de pijnboompitten over de asperges. Druppel er de overige boter overheen.

  3. Gratineer de asperges in ca. 5 minuten goudbruin onder de hete grill.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)