Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
ei recepten voor Pasen

Eiergerechten voor Pasen: klassiekers en nieuwe favorieten

Profielfoto van BasBas Erkens

Pasen zonder ei is als oud en nieuw zonder oliebollen, maar soms wil toch iets anders dan alleen een gekookt eitje. Daarom tippen wij de beste ei recepten voor bij je paasbrunch!

Lees verder na de advertentie

Eiergerechten voor Pasen

Natuurlijk wil je uitpakken met Pasen, niet is lekkerder dan een uitgebreid ontbijt of een luxe paasbrunch. Een eitje mag niet ontbreken, maar wat zijn nu eigenlijk de beste ei recepten voor Pasen? Wij verzamelden onze favoriete recepten voor je!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Gevulde eieren

Gevulde eieren

Bij elke (kring)verjaardag komen ze voorbij, samen met de blokjes kaas en plakjes worst natuurlijk. Ook tijdens de paasbrunch misstaan ze niet op de eettafel, stiekem is dit misschien wel één van onze favoriete ei recepten…

Naar het recept
BLT met ei en chili-cocktailsaus

BLT met ei en chili-cocktailsaus

BLT staat voor bacon, lettuce, tomato. Knapperig uitgebakken spek, frisse sla en verse tomaat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze sandwich. Met een eitje erbij is de sandwich ideaal voor de paasbrunch!

Naar het recept
omelet met gerookte kip en salsa

Omelet met gerookte kip en salsa

Wie was er eerder: de kip of het ei? Voor wie je ook stemt, in dit lekkere gerecht komen ze samen. Houd je van een beetje pit? Maak dan dit heerlijke recept af met chilisaus of sriracha.

Naar het recept
eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

Verstop dit jaar eitjes in een homemade eiersalade. Hier smeer je het liefst al je broodjes mee vol! Dit is niet voor niets een succesnummer tussen alle ei recepten voor Pasen!

Naar het recept

Tip!

Ei- en spektaartje

Ei- en spektaartje

Maak een taartje van de eeuwenoude combinatie van ei en spek om iedereen te laten smullen. Maak voor de zekerheid een beetje extra, deze taartjes gaan gegarandeerd op aan de ontbijttafel!

Naar het recept
zuurdesemtoast

Zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje

Heb jij je eitje wel eens gefrituurd? Zo niet, is dit recept een geweldig excuus om er eens mee te beginnen. Onweerstaanbaar lekker, beloofd.

Naar het recept
Duck eggs benedict uit boek FavorFlav

Duck eggs benedict uit boek FavorFlav

Het kippenei kennen we inmiddels, maar waarschijnlijk heb je nog nooit een eendenei gegeten. Deze eieren hebben joekels van dooiers, perfect om te pocheren dus! Daarnaast ziet het er ook nog eens erg fancy uit…

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Meer ei recepten? Lees ook:

Uitgelicht recept
Gevulde eieren

Gevulde eieren

Goed borrelen raakt nooit uit de mode. Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen. Maar hoe maak je nou perfect gevulde eieren? Wij delen hét recept voor gevulde eieren!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 10 eieren (niet te vers ongeveer 1 week oud)
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1/2 tl gerooktepaprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper
  • 1 el bieslook (fijngesneden)

Bereiding

  1. Zet de eierdoos 2 uur voor het koken op zijn kop, zo zakken de dooiers wat meer naar het midden van het ei.

  2. Laat de eieren voorzichtig in kokend water glijden en kook de eieren 8 minuten. Giet af en laat onmiddellijk schrikken in ruim koud water.

  3. Pel de eieren en halveer ze in de lengte met een dun scherp mes. Neem voorzichtig de dooiers uit het eiwit. Leg de eiwitten met de snijkant naar boven op een schaal.

  4. Druk de dooiers door een fijne zeef boven een kom of doe ze in een kleine foodprocessor voor een nog gladder resultaat. Meng de mayonaise, de crème fraîche, het gerooktepaprikapoeder, de mosterd en een snuf zout en peper met de eidooiers tot een glad mengsel.

  5. Schep de dooiercrème in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Vul de eiwitten met een mooie toef van de crème. Bestrooi met wat fijngesneden bieslook.

© Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!