
Pasen zonder ei is als oud en nieuw zonder oliebollen, maar soms wil toch iets anders dan alleen een gekookt eitje. Daarom tippen wij de beste ei recepten voor bij je paasbrunch!
Lees verder na de advertentie
Eiergerechten voor Pasen
Natuurlijk wil je uitpakken met Pasen, niet is lekkerder dan een uitgebreid ontbijt of een luxe paasbrunch. Een eitje mag niet ontbreken, maar wat zijn nu eigenlijk de beste ei recepten voor Pasen? Wij verzamelden onze favoriete recepten voor je!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Gevulde eieren
Bij elke (kring)verjaardag komen ze voorbij, samen met de blokjes kaas en plakjes worst natuurlijk. Ook tijdens de paasbrunch misstaan ze niet op de eettafel, stiekem is dit misschien wel één van onze favoriete ei recepten…

BLT met ei en chili-cocktailsaus
BLT staat voor bacon, lettuce, tomato. Knapperig uitgebakken spek, frisse sla en verse tomaat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze sandwich. Met een eitje erbij is de sandwich ideaal voor de paasbrunch!

Omelet met gerookte kip en salsa
Wie was er eerder: de kip of het ei? Voor wie je ook stemt, in dit lekkere gerecht komen ze samen. Houd je van een beetje pit? Maak dan dit heerlijke recept af met chilisaus of sriracha.

Zelfgemaakte eiersalade
Verstop dit jaar eitjes in een homemade eiersalade. Hier smeer je het liefst al je broodjes mee vol! Dit is niet voor niets een succesnummer tussen alle ei recepten voor Pasen!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Ei- en spektaartje
Maak een taartje van de eeuwenoude combinatie van ei en spek om iedereen te laten smullen. Maak voor de zekerheid een beetje extra, deze taartjes gaan gegarandeerd op aan de ontbijttafel!

Zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje
Heb jij je eitje wel eens gefrituurd? Zo niet, is dit recept een geweldig excuus om er eens mee te beginnen. Onweerstaanbaar lekker, beloofd.

Duck eggs benedict uit boek FavorFlav
Het kippenei kennen we inmiddels, maar waarschijnlijk heb je nog nooit een eendenei gegeten. Deze eieren hebben joekels van dooiers, perfect om te pocheren dus! Daarnaast ziet het er ook nog eens erg fancy uit…
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Meer ei recepten? Lees ook:

Gevulde eieren
Goed borrelen raakt nooit uit de mode. Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen. Maar hoe maak je nou perfect gevulde eieren? Wij delen hét recept voor gevulde eieren!
Ingrediënten
- 10 eieren (niet te vers ongeveer 1 week oud)
- 2 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- 1/2 tl gerooktepaprikapoeder
- 1 tl mosterd
- zout en peper
- 1 el bieslook (fijngesneden)
Bereiding
Zet de eierdoos 2 uur voor het koken op zijn kop, zo zakken de dooiers wat meer naar het midden van het ei.
Laat de eieren voorzichtig in kokend water glijden en kook de eieren 8 minuten. Giet af en laat onmiddellijk schrikken in ruim koud water.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte met een dun scherp mes. Neem voorzichtig de dooiers uit het eiwit. Leg de eiwitten met de snijkant naar boven op een schaal.
Druk de dooiers door een fijne zeef boven een kom of doe ze in een kleine foodprocessor voor een nog gladder resultaat. Meng de mayonaise, de crème fraîche, het gerooktepaprikapoeder, de mosterd en een snuf zout en peper met de eidooiers tot een glad mengsel.
Schep de dooiercrème in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Vul de eiwitten met een mooie toef van de crème. Bestrooi met wat fijngesneden bieslook.
© Foto’s & receptuur: Willem van Santen
Onze tips

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden

Pas op met Moederdag: dit is nóg duurder geworden dit jaar

Gourmetten: recepten en tips voor een gezellige avond
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.