Eiergerechten voor Pasen

Natuurlijk wil je uitpakken met Pasen, niet is lekkerder dan een uitgebreid ontbijt of een luxe brunch. Een eitje mag natuurlijk niet ontbreken, maar wat zijn nu eigenlijk de beste eiergerechten voor Pasen? Wij verzamelden onze zeven favoriete recepten voor je!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

BLT met ei en chili-cocktailsaus

BLT staat voor ‘bacon, lettuce, tomato’. Knapperig uitgebakken spek, frisse sla en verse tomaat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze sandwich. Met een eitje erbij is deze sandwich ideaal voor de paasbrunch.

> naar het recept: BLT met ei en chili-cocktailsaus

BLT met ei en chili-cocktailsaus

Gevulde eieren

Wie kent ze niet, gevulde eieren. Bij elke Hollandse (kring)verjaardag komen ze voorbij, samen met de blokjes kaas en plakjes worst op een grote schaal. Stiekem vindt bijna iedereen ze hartstikke lekker. Ook tijdens de paasbrunch misstaan ze niet op de eettafel!

> naar het recept: gevulde eieren

Gevulde eieren

Omelet met gerookte kip en salsa

Wie was er eerder: de kip of het ei? Voor wie je ook stemt, in dit lekkere gerecht komen ze mooi samen. Hou je van een beetje pit? Maak dan dit heerlijke recept af met chilisaus of sriracha.

> naar het recept: omelet met gerookte kip en salsa

Eiergerechten voor Pasen: omelet met gerookte kip en salsa

Zelfgemaakte eiersalade

Verstop je eitjes in een lekkere homemade eiersalade. Hier smeer je het liefst al je broodjes mee vol. Dit is niet voor niets één van onze favoriete eiergerechten voor Pasen!

> naar het recept: zelfgemaakte eiersalade

eiersalade

Nog meer eiergerechten voor Pasen:

Ei- en spektaartje

Maak een taartje van de eeuwenoude combinatie van ei en spek om je hele gezin te laten smullen. Maak voor de zekerheid een beetje extra, deze taartjes gaan gegarandeerd op aan de ontbijttafel!

> naar het recept: ei- en spektaartje

Eiergerechten voor Pasen: Ei- en spektaartje

Zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje

Heb jij je eitje wel eens gefrituurd? Zo niet, is dit recept een geweldig excuus om er eens mee te beginnen. Onweerstaanbaar lekker, beloofd.

> naar het recept: zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje

zuurdesemtoast

Duck eggs benedict van FavorFlav

Het kippenei kennen we inmiddels, maar waarschijnlijk heb je nog nooit een eendenei gegeten. Deze eieren hebben joekels van dooiers, perfect om te pocheren dus! Daarnaast ziet het er ook nog eens erg fancy uit, ideaal als je flink wil uitpakken met Pasen.

> naar het recept: duck eggs benedict van FavorFlav

Eiergerechten voor Pasen: Duck eggs benedict uit boek FavorFlav

Lees ook: