Eiergerechten voor Pasen

Natuurlijk wil je uitpakken met Pasen, niet is lekkerder dan een uitgebreid ontbijt of een luxe brunch. Een eitje mag natuurlijk niet ontbreken, maar wat zijn nu de beste eiergerechten voor Pasen? Wij verzamelden onze vijf favoriete recepten voor je!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Omelet met gerookte kip en salsa

Wie was er eerder: de kip of het ei? Voor wie je ook stemt, in dit lekkere gerecht komen ze mooi samen. Hou je van een beetje pit? Maak dan dit heerlijke recept af met chilisaus.

Eiergerechten voor Pasen: omelet met gerookte kip en salsa

2. Zelfgemaakte eiersalade

Verstop je eitjes in een lekkere homemade salade. Hier smeer je het liefst al je broodjes mee vol. Dit is niet voor niets één van onze favoriete eiergerechten voor Pasen!

eiersalade

3. Eiergerechten voor Pasen: ei- en spektaartje

Maak een taartje van de eeuwenoude combinatie van ei en spek om je hele gezin te laten smullen. Maak voor de zekerheid een beetje extra, deze taartjes gaan gegarandeerd op aan de ontbijttafel!

Eiergerechten voor Pasen: Ei- en spektaartje

4. Zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje

Heb jij je eitje wel eens gefrituurd? Zo niet, is dit recept een geweldig excuus om er eens mee te beginnen. Onweerstaanbaar lekker, geloof ons maar!

zuurdesemtoast

5. Duck eggs benedict van FavorFlav

Het kippenei kennen we inmiddels, maar waarschijnlijk heb je nog nooit een eendenei gegeten. Deze eieren hebben joekels van dooiers, perfect om te pocheren dus! Daarnaast ziet het er ook nog eens erg fancy uit, ideaal als je flink wilt uitpakken met Pasen.

Eiergerechten voor Pasen: Duck eggs benedict uit boek FavorFlav

Genoeg eiergerechten voor Pasen gevonden? Lees ook: