Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
gemarineerd ei

Gemarineerd ei

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 48 uur wachttijdca. 48 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Anke: "Zorg altijd voor een mooi, gezond en goed ei. Zo ontstaat een ei met een prachtige oranje-gele dooier en eentje die goed pelt. En nee, dat zeg ik niet alleen omdat ik er iedere avond 70 stond te pellen bij ToKokoro Ramen, maar omdat zo'n prachtig ramenei een heel delicaat onderdeel van de ramen is, en dat wil je mooi gepeld in de kom laten zakken."

Bereiding

  1. Roer voor de marinade de shoyu-tare en het water goed door, dat is het. Het recept voor de shoyu-tare vind je in het boek. Je kunt eventueel ook een snelle marinade maken van mirin, sojasaus, water (evenveel als de mirin en soja samen), geraspte knoflook en geraspte gember.

  2. Breng een pan met het water aan de kook. Voeg de eieren toe aan het kokende water en kook voor 7 minuten en 20 seconden.

  3. Haal de eieren uit de pan en laat ze direct goed schrikken. Laat ze daarna nog minstens een kwartier in koud water liggen alvorens je ze gaat pellen.

  4. Pel de eieren en doe de gepelde eieren in de marinade.

  5. Ze de marinade met de eieren in de koelkast weg en laat de eieren zeker 2 dagen marineren, dan zijn ze heerlijk!

Fotografie: Da Silva Fotografie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

ToKokoro Ramen

€ 30,00
cover tokokoro