
Gemarineerd ei
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 48 uur wachttijdca. 48 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Roer voor de marinade de shoyu-tare en het water goed door, dat is het. Het recept voor de shoyu-tare vind je in het boek. Je kunt eventueel ook een snelle marinade maken van mirin, sojasaus, water (evenveel als de mirin en soja samen), geraspte knoflook en geraspte gember.
Breng een pan met het water aan de kook. Voeg de eieren toe aan het kokende water en kook voor 7 minuten en 20 seconden.
Haal de eieren uit de pan en laat ze direct goed schrikken. Laat ze daarna nog minstens een kwartier in koud water liggen alvorens je ze gaat pellen.
Pel de eieren en doe de gepelde eieren in de marinade.
Ze de marinade met de eieren in de koelkast weg en laat de eieren zeker 2 dagen marineren, dan zijn ze heerlijk!
ToKokoro Ramen
€ 30,00