
Inmiddels weten we dat je heel veel gerechten kunt bereiden in de airfryer. Maar wist je dat je zelfs je eieren kunt koken in de airfryer? Wij vertellen je stap voor stap hoe je dit doet en zo het perfecte eitje kunt maken.
Lees verder na de advertentie
“Wil je een hard- of zachtgekookt ei?” Een veel voorkomende vraag, waarvan de uitvoering nog niet altijd even makkelijk is. Hoelang moet je ei nu koken? En zet je je timer vanaf het moment dat het water kookt of wanneer je het ei in het water legt? Met het koken van je eieren in de airfryer is dit probleem opgelost! Je kookt hier je ei zo zacht of hard als jij wenst en je laat de airfryer al het werk doen. Hoe je dit doet? Dat leggen we je stapsgewijs uit.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Eieren koken in de airfryer
Volg onderstaand stappenplan en jij kookt voortaan je eieren perfect in de airfryer!
1) Verwarm de airfryer voor op 130-140°C.
2) Leg de eieren voorzichtig in het mandje (geen water nodig!)
3) Bepaal de gewenste kooktijd voor je ei:
- Zachtgekookt: 9-10 minuten;
- Medium gekookt: 11-12 minuten;
- Hardgekookt: 13-15 minuten;
4) Haal de eieren na de gewenste kooktijd uit het mandje en dompel ze direct in (ijs)koud water om het kookproces te stoppen. Geniet van je perfect gekookte eitje!
Foodies Airfryer
Crispy comfort€ 7.99- 25+ hoofdgerechten uit de airfryer
- Zoete én hartige recepten
- Het airfryer kookboek van Jamie Oliver
- en natuurlijk nog veel meer

Onze tips

Dit zijn de lekkerste recepten voor in de airfryer

Heerlijke hapjes uit de airfryer

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Juli op z’n best: dit zijn de groenten en fruit van het seizoen

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is de perfecte temperatuur voor de barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.