Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Bijzondere eieren – tips voor het paasontbijt

Bijzondere eieren – tips voor het paasontbijt

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Donkerbruin, roze, wit of zelfs blauw, elk kippenras legt z’n eigen ei. Wel hebben ze allemaal gele dooiers, de tint geel wordt bepaald door het voedsel dat de kippen eten. We delen vandaag bijzondere eieren. Ideaal voor bij het paasontbijt!

Wat is wat

  1. Chocoladebruine eieren van de Maranskip. De eieren hebben een stevig vlies en harde schaal vergeleken met andere soorten eieren.
  2. De eieren van het Zuid-Amerikaanse ras Araucana hebben een mooie blauw-groene kleur en een dikke schaal die niet gauw breekt tijdens het koken.
  3. De Isa Brown-kip met zijn lichtbruine eieren is een kippenras dat speciaal gefokt is voor de leg. Ze geven veel eieren.
  4. De grote Rhode Island Red is in de Verenigde Staten ontstaan uit Aziatische kippen.
  5. Het Australische kippenras Australorp staat bekend om zijn frêle lichtroze eieren.
  6. Twentse hoenders zijn rond 1875 ontstaan in Twente en leggen gebroken witte eieren.
  7. De Barnevelderkip legt grote donkerbruine eieren.
  8. Elk kwarteleitje is anders: van gevlekt tot gespikkeld, van zachtgroen en -bruin tot wit. De binnenkant van de schaal is vaak zachtgroen.
  9. De Leghornkip met zijn witte eieren is een zeer oud Italiaans ras dat al door Romeinse schrijvers werd genoemd. Deze eieren komen van Broederij Rombouts, broederij-rombouts.nl

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!