![Gepocheerde eggs florentine met spinazie](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2023/03/Olive_0422_SeasonalClassic_31.1.22_FlorentinePoachedEggs-178.jpg)
Gepocheerde eggs florentine met spinazie
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de 2 fijngesneden teentjes knoflook 2-3 minuten totdat hij begint te geuren. Doe de spinazie in een groot vergiet en giet er water over dat net van de kook af is.
Doe de spinazie en de room bij in de pan en breng op smaak met royaal zout en peper. Laat ca. 5 minuten borrelen tot de spinazie is geslonken en de saus is ingedikt. Voeg de nootmuskaat en de parmezaan toe en breng opnieuw op smaak met zout en peper. Maak vier kuiltjes in de spinazie, wikkel de plakjes parmaham tot nestjes en leg ze erin. Breek in elk kuiltje een ei. Doe het deksel op de pan en kook 5-6 minuten tot het eiwit is gestold.
Rooster de plakken ciabatta en wrijf in met het ½ teentje knoflook. Serveer eventueel met meer parmezaan naar smaak.