Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Gevulde eieren

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Goed borrelen raakt nooit uit de mode. Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal nooit gaan vervelen. Maar hoe maak je nou zo’n perfect gevuld ei? Wij geven je handige tips & tricks en delen hét recept voor de klassieke borrelhap: gevulde eieren.

Gevulde eieren maken

Wie kent ze niet, gevulde eieren. Bij elke Hollandse (kring)verjaardag komen ze voorbij, samen met de blokjes kaas en plakjes worst op een grote schaal. Stiekem vindt bijna iedereen ze hartstikke lekker. Wil je ook dé perfecte gevulde eieren maken? Wij geven je handige tips én ons favoriete recept.

Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gevulde eieren maken: tips

Ga je gevulde eieren maken? Het liefst wil je natuurlijk dat de vulling van het eigeel mooi in het midden van het eiwit terecht komt. Daar is een handig trucje voor!

Zet daarvoor de eierdoos 2 uur voor het koken op zijn kop. Zo zakken de dooiers wat meer naar het midden van het ei. Ook helpt het om voor het koken een gaatje in de schaal van het ei te prikken.

Eieren laten schrikken

Heb je je eitjes gekookt voor de gevulde eieren? Vergeet na het eieren koken ze niet te laten schrikken. Giet ze af, en laat ze onder stromend water ‘schrikken’. Zo kun je ze namelijk veel makkelijker pellen.

Gevulde eieren bewaren

Wil je je borrel het liefst een dag van te voren voorbereiden? Dat snappen we helemaal. Bewaar het eiwit dan los van de vulling, en vul de eieren net voor het serveren. Zo drogen de eitjes niet uit en zien ze er op hun mooist uit wanneer je ze aan je gasten voorschotelt.

Hét gevulde eieren recept

Na het lezen van dit artikel heb je vast trek gekregen in zo’n perfect gevuld eitje. Dat komt goed uit, want wij delen hét gevulde eieren recept met je. Kun jij gauw die borrel voorbereiden!

Gevulde eieren

Gevulde eieren

Goed borrelen raakt nooit uit de mode. Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen. Maar hoe maak je nou perfect gevulde eieren? Wij delen hét recept voor gevulde eieren!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 10 eieren (niet te vers ongeveer 1 week oud)
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 0,5 tl gerooktepaprikapoeder
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper
  • 1 el bieslook (fijngesneden)

Bereiding

  1. Zet de eierdoos 2 uur voor het koken op zijn kop, zo zakken de dooiers wat meer naar het midden van het ei. Laat de eieren voorzichtig in kokend water glijden en kook de eieren 8 minuten. Giet af en laat onmiddellijk schrikken in ruim koud water.

  2. Pel de eieren en halveer ze in de lengte met een dun scherp mes. Neem voorzichtig de dooiers uit het eiwit. Leg de eiwitten met de snijkant naar boven op een schaal. Druk de dooiers door een fijne zeef boven een kom of doe ze in een kleine foodprocessor voor een nog gladder resultaat. Meng de mayonaise, de crème fraîche, het gerooktepaprikapoeder, de mosterd en een snuf zout en peper met de eidooiers tot een glad mengsel.

  3. Schep de dooiercrème in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Vul de eiwitten met een mooie toef van de crème. Bestrooi met wat fijngesneden bieslook.

© Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!