Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Gevulde eieren

Zo maak je gevulde eieren

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Goed borrelen raakt nooit uit de mode. Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal nooit gaan vervelen. Maar hoe maak je nou zo'n perfect gevuld ei? Wij geven je handige tips & tricks en delen hét recept voor de klassieke borrelhap: gevulde eieren.

Gevulde eieren

Wie kent ze niet, gevulde eieren. Bij elke Hollandse (kring)verjaardag komen ze voorbij, samen met de blokjes kaas en plakjes worst op een grote schaal. Stiekem vindt bijna iedereen ze hartstikke lekker. Maar hoe maak je nou zo’n perfect gevuld eitje? Wij geven je handige tips én ons favoriete recept.

Wil je ook iedere week handige kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip voor mooie gevulde eieren

Het liefst wil je natuurlijk dat de vulling van het eigeel mooi in het midden van het eiwit terecht komt. Daar is een handig trucje voor! Zet daarvoor de eierdoos 2 uur voor het koken op zijn kop. Zo zakken de dooiers wat meer naar het midden van het ei. Ook helpt het om voor het koken een gaatje in de schaal van het ei te prikken.

Eieren laten schrikken

Heb je je eitjes gekookt? Vergeet na het eieren koken ze niet te laten schrikken. Giet ze af, en laat ze onder stromend water ‘schrikken’. Zo kun je ze namelijk veel makkelijker pellen.

Gevulde eieren bewaren

Wil je je borrel het liefst een dag van te voren voorbereiden? Dat snappen we helemaal. Bewaar het eiwit dan los van de vulling, en vul de eieren net voor het serveren. Zo drogen de eitjes niet uit en zien ze er op hun mooist uit wanneer je ze aan je gasten voorschotelt.

Hét recept voor klassieke gevulde eieren

Na het lezen van dit artikel heb je vast trek gekregen in zo’n perfect gevuld eitje. Dat komt goed uit, want wij delen het recept met je. Kun jij gauw die borrel voorbereiden!

> naar het recept: gevulde eieren

Gevulde eieren

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!