
Water van gekookte eieren
Lees verder na de advertentie
Lekker bij de zondagse brunch, in combinatie met smashed avocado of op een bagel: een gekookt eitje kan eigenlijk altijd wel. Gooi jij na afloop ook altijd het water weer weg? Doe dat niet meer! Lees snel verder waarom je nooit meer het water van gekookte eieren zou moeten weggooien.
Wil je iedere week de handigste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Hoe het water van gekookte eieren je planten redt
Het zit namelijk zo: eierschalen bevatten een flinke hoeveelheid calcium. Zodra je eieren kookt, komt dit ook in het water terecht. En laat dat nou net supergoed zijn voor… je planten! Nee, waarschijnlijk haalt het je basilicumplant niet terug uit de dood, maar als het even iets minder goed gaat met je groene vriend kan het water van gekookte eieren je planten wel degelijk een flinke boost geven. Ze zijn er gek op omdat het calcium in het water ervoor zorgt dat de pH-waarde van de potgrond op het juiste niveau blijft. Als de pH-waarde op het juiste niveau is, kan je plant alle voedingsstoffen uit de aarde opnemen. Handig voor als je – net als ik – zelfs zogenaamde onsterfelijke exemplaren vroegtijdig om zeep helpt.
Zo werkt het
Gooi het water van gekookte eieren dus niet weg, maar laat het even afkoelen en gooi het daarna bij je plantjes. Bijkomend voordeel: je verspilt minder water en bent dus nog hartstikke milieuvriendelijk bezig ook! Heb je nu net het water weggegooid voor je deze lifehack las? Je kunt ook de eierschalen in de aarde leggen. Je planten zullen je belonen met een betere conditie dan ooit. Probeer maar eens! Je zult verstelt staan hoe goed je planten voortaan bloeien.
Lees ook: Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven
Onze tips

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo doe je dat

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.