Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
gekookte eieren water planten

Dit is de reden dat je nooit het water van gekookte eieren moet weggooien

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen we je waarom je nooit het water van gekookte eieren zou moeten weggooien.

Water van gekookte eieren

Lekker bij de zondagse brunch, in combinatie met smashed avocado of op een bagel: een gekookt eitje kan eigenlijk altijd wel. Gooi jij na afloop ook altijd het water weer weg? Doe dat niet meer! Lees snel verder waarom je nooit meer het water van gekookte eieren zou moeten weggooien.

Wil je iedere week de handigste tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe het water van gekookte eieren je planten redt

Het zit namelijk zo: eierschalen bevatten een flinke hoeveelheid calcium. Zodra je eieren kookt, komt dit ook in het water terecht. En laat dat nou net supergoed zijn voor… je planten! Nee, waarschijnlijk haalt het je basilicumplant niet terug uit de dood, maar als het even iets minder goed gaat met je groene vriend kan het water van gekookte eieren je planten wel degelijk een flinke boost geven. Ze zijn er gek op omdat het calcium in het water ervoor zorgt dat de pH-waarde van de potgrond op het juiste niveau blijft. Als de pH-waarde op het juiste niveau is, kan je plant alle voedingsstoffen uit de aarde opnemen. Handig voor als je – net als ik – zelfs zogenaamde onsterfelijke exemplaren vroegtijdig om zeep helpt.

Zo werkt het

Gooi het water van gekookte eieren dus niet weg, maar laat het even afkoelen en gooi het daarna bij je plantjes. Bijkomend voordeel: je verspilt minder water en bent dus nog hartstikke milieuvriendelijk bezig ook! Heb je nu net het water weggegooid voor je deze lifehack las? Je kunt ook de eierschalen in de aarde leggen. Je planten zullen je belonen met een betere conditie dan ooit. Probeer maar eens! Je zult verstelt staan hoe goed je planten voortaan bloeien.

Lees ook: Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven

pan water gekookte eieren

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!