Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

15x hapjes om te maken voor een verjaardag

Advertentie

Is het binnenkort jouw b-day? Dan wil jij jouw gasten vast verrassen met wat lekkers. Vergeet de borrelnootjes en blokjes kaas; dit zijn de beste hapjes om te maken voor een verjaardag!

Een verjaardag is er om gevierd te worden; met cadeautjes en natuurlijk heel veel lekker eten. Maar wat zet jij op tafel? De klassieke kaasblokjes kent iedereen onderhand wel dus verras je gasten eens met ander soort borrelhapjes. Wat denk jij bijvoorbeeld van Big Mac-rolls, warme citroenolijven of Turkse filodeeg flapjes? Met deze hapjes wordt je verjaardag één groot feest!

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Verjaardag hapjes:

mediterrane Gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

Een tapas hapje dat het altijd goed doet: gehaktballetjes. Geef er je eigen draai aan of maak dit heerlijke recept met Mediterrane smaakmakers als peterselie en tomaat. Lekker om met wat brood te serveren om mee in de saus te dippen.

Naar het recept
Gefrituurde polpette

Gefrituurde polpette

Al eet je de Italiaanse gehaktballetjes, polpette, traditioneel in tomatensaus. Deze gefrituurde balletjes met ricotta en kalfsgehakt zijn stiekem nóg lekkerder.

Naar het recept
Krab-komkommerrolletjes

Krab-komkommerrolletjes

Wie zegt dat verjaardag hapjes altijd ongezond moeten zijn? Deze krab-komkommerrolletjes zijn lekker licht en bewijzen het tegendeel.

Naar het recept
Garnalen-filocups

Garnalen-filocups

Een krokant bakje met een smeuïge vulling met garnaal; wat wil een mens nog meer? Maar pas op met deze heerlijke verjaardag hapjes. De schaal is leeg voordat je het weet.

Naar het recept
Aardappeltortilla met zeekraal

Aardappeltortilla met zeekraal

De Spaanse tortilla is een ideaal borrelhapje. Je kunt het namelijk goed van tevoren maken en op het moment zelf in kleine stukjes snijden om te delen. Wel een puntje voor ons overhouden hè?

Naar het recept
Borrel-buikspek

Borrel-buikspek

Wil jij iets bijzonders serveren? Dan is zelf borrel-buikspek maken een goed idee. Deze umami-bommetjes zijn een stuk specialer dan een plakje worst.

Naar het recept
Warme citroenolijven

Warme citroenolijven

Olijven zijn de ster van elke borrelplank. Kunnen ze volgens jou wel een upgrade gebruiken? Geef ze dan eenvoudig extra smaak door ze te verwarmen met specerijen en citroensap.

Naar het recept
Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise

Olijven in de frituurpan? Jazeker. Probeer het maar eens uit, het wordt vast een nieuwe favoriet. Zeker met de onweerstaanbare kappertjesmayonaise erbij.

Naar het recept
Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella

Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella

Het lijkt wel alsof alles leuker staat op een stokje. Zo ook deze Mediterrane groentespiesjes met mozzarella en salami. Door de courgette eerst te marineren zit ‘ie bomvol smaak.

Naar het recept
100 heerlijke hapjes: Big Mac Rolls

Big Mac rolls

Is een Big Mac jouw favoriete snack? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling én homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!

Naar het recept
Gevulde jalapeño’s met roomkaas en spek

Gevulde jalapeño’s met roomkaas en spek

Door de combinatie van roomkaas en spek ontstaan heerlijke borrelhapjes. Vind je jalapeño’s pittig? Maak je geen zorgen! Doordat je de pepers bedruipt met honing valt alles op z’n plek. Pittig en zoet; perfect in balans.

Naar het recept
recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Jamie: “Wie houdt nou niet van knoflookbrood? Met dit breekboord scoor je gegarandeerd. Ik heb er een recept voor twaalf personen van gemaakt, omdat de hoeveelheid deeg dan makkelijk werkt. Ik maak meestal twee platen deeg en vries er een in om een andere keer te bakken – daar zul je geen spijt van krijgen.”

Naar het recept
Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

We borrelen sowieso al graag met vis, maar al helemaal met zalm. Zeker met de pittige wasabi mayo bij dit recept, dat geeft het borrelhapje meteen wat kick!

Naar het recept
Turkse filodeeg flapjes

Turkse filodeeg flapjes met feta, peterselie en munt

Een zoete appelflap is altijd goed, maar net wat spannender zijn deze hartige filodeeg flapjes. Vul ze met Turkse smaakmakers als feta, peterselie en munt of kies je eigen favoriete ingrediënten.

Naar het recept
Redactiefavoriet
gevulde eieren

De ultieme gevulde eitjes

Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen. Het recept hiervoor mocht dus zeker niet in het lijstje met verjaardag hapjes ontbreken.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

12 eieren
5 el mayonaise
1 tl wittewijnazijn
½ tl selderiezout
2 tl dijonmosterd
tabasco
spuitzak met stervormige spuitmond
Voor de toppings
gebakken parmaham met ringetjes zwarte olijf
gebakken chorizo met een blokje avocado en chilipoeder
rivierkreeftstaartjes met lente-ui en sriracha
zongedroogde tomaatjes met bieslook

Bereiding

  1. Leg de eieren in een pan koud water. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud water tot ze volledig zijn afgekoeld.

  2. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Prak de eidooiers in een kom. Meng de mayonaise, de azijn, het selderiezout, de mosterd en een paar druppels Tabasco erdoorheen. Proef en breng eventueel extra op smaak.

  3. Vul de spuitzak met het eidooiermengsel en spuit steeds een grote toef in elke eihelft. Versier met een topping naar keuze. Serveer op een grote schaal.

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Radcliffe Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!