Advertentie
Is het binnenkort jouw b-day? Dan wil jij jouw gasten vast verrassen met wat lekkers. Vergeet de borrelnootjes en blokjes kaas; dit zijn de beste hapjes om te maken voor een verjaardag!
Een verjaardag is er om gevierd te worden; met cadeautjes en natuurlijk heel veel lekker eten. Maar wat zet jij op tafel? De klassieke kaasblokjes kent iedereen onderhand wel dus verras je gasten eens met ander soort borrelhapjes. Wat denk jij bijvoorbeeld van Big Mac-rolls, warme citroenolijven of Turkse filodeeg flapjes? Met deze hapjes wordt je verjaardag één groot feest!
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Verjaardag hapjes:
Mediterrane gehaktballetjes
Een tapas hapje dat het altijd goed doet: gehaktballetjes. Geef er je eigen draai aan of maak dit heerlijke recept met Mediterrane smaakmakers als peterselie en tomaat. Lekker om met wat brood te serveren om mee in de saus te dippen.
Gefrituurde polpette
Al eet je de Italiaanse gehaktballetjes, polpette, traditioneel in tomatensaus. Deze gefrituurde balletjes met ricotta en kalfsgehakt zijn stiekem nóg lekkerder.
Krab-komkommerrolletjes
Wie zegt dat verjaardag hapjes altijd ongezond moeten zijn? Deze krab-komkommerrolletjes zijn lekker licht en bewijzen het tegendeel.
Garnalen-filocups
Een krokant bakje met een smeuïge vulling met garnaal; wat wil een mens nog meer? Maar pas op met deze heerlijke verjaardag hapjes. De schaal is leeg voordat je het weet.
Aardappeltortilla met zeekraal
De Spaanse tortilla is een ideaal borrelhapje. Je kunt het namelijk goed van tevoren maken en op het moment zelf in kleine stukjes snijden om te delen. Wel een puntje voor ons overhouden hè?
Borrel-buikspek
Wil jij iets bijzonders serveren? Dan is zelf borrel-buikspek maken een goed idee. Deze umami-bommetjes zijn een stuk specialer dan een plakje worst.
Warme citroenolijven
Olijven zijn de ster van elke borrelplank. Kunnen ze volgens jou wel een upgrade gebruiken? Geef ze dan eenvoudig extra smaak door ze te verwarmen met specerijen en citroensap.
Gefrituurde olijven met kappertjesmayonaise
Olijven in de frituurpan? Jazeker. Probeer het maar eens uit, het wordt vast een nieuwe favoriet. Zeker met de onweerstaanbare kappertjesmayonaise erbij.
Spiesjes met gemarineerde courgette en mozzarella
Het lijkt wel alsof alles leuker staat op een stokje. Zo ook deze Mediterrane groentespiesjes met mozzarella en salami. Door de courgette eerst te marineren zit ‘ie bomvol smaak.
Big Mac rolls
Is een Big Mac jouw favoriete snack? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling én homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!
Gevulde jalapeño’s met roomkaas en spek
Door de combinatie van roomkaas en spek ontstaan heerlijke borrelhapjes. Vind je jalapeño’s pittig? Maak je geen zorgen! Doordat je de pepers bedruipt met honing valt alles op z’n plek. Pittig en zoet; perfect in balans.
Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver
Jamie: “Wie houdt nou niet van knoflookbrood? Met dit breekboord scoor je gegarandeerd. Ik heb er een recept voor twaalf personen van gemaakt, omdat de hoeveelheid deeg dan makkelijk werkt. Ik maak meestal twee platen deeg en vries er een in om een andere keer te bakken – daar zul je geen spijt van krijgen.”
Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo
We borrelen sowieso al graag met vis, maar al helemaal met zalm. Zeker met de pittige wasabi mayo bij dit recept, dat geeft het borrelhapje meteen wat kick!
Turkse filodeeg flapjes met feta, peterselie en munt
Een zoete appelflap is altijd goed, maar net wat spannender zijn deze hartige filodeeg flapjes. Vul ze met Turkse smaakmakers als feta, peterselie en munt of kies je eigen favoriete ingrediënten.
De ultieme gevulde eitjes
Een gevuld eitje maken we al sinds jaar en dag en zal dan ook nooit gaan vervelen. Het recept hiervoor mocht dus zeker niet in het lijstje met verjaardag hapjes ontbreken.
Ingrediënten
Bereiding
Leg de eieren in een pan koud water. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud water tot ze volledig zijn afgekoeld.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Prak de eidooiers in een kom. Meng de mayonaise, de azijn, het selderiezout, de mosterd en een paar druppels Tabasco erdoorheen. Proef en breng eventueel extra op smaak.
Vul de spuitzak met het eidooiermengsel en spuit steeds een grote toef in elke eihelft. Versier met een topping naar keuze. Serveer op een grote schaal.
© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Radcliffe Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson
Onze tips
7x leuke recepten voor verjaardagstaart bakken
MonChou: wat is het en wat zijn de lekkerste recepten?
Alles wat je wilt weten over vlaai
Borrelhapjes
Foodies boekenclub: “100 heerlijke hapjes”
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
11x de lekkerste appeltaart recepten om te bakken
Hutspot maken: 3x lekkere recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.