
Quesadilla van pulled pork met cheddar
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Maak een rub: kneus de mosterdzaadjes in de vijzel en meng ze samen met de overige ingrediënten in een grote kom.
Snijd de spekrand van de varkensschouder wat bij, zodat er een dunne laag varkensvet overblijft. Maak enkele ondiepe insnijdingen in het vlees. Rol de varkensschouder in de rub en wrijf de specerijen stevig in het vlees. Leg het vlees in een ovenschaal en strooi de rest van de rub erover.
Schenk het appelsap en de whisky in de schaal naast het vlees (houd van beide een scheutje opzij) en dek af met een vel aluminiumfolie. Gaar het varkensvlees in de oven. Verwijder de folie na 2 uur.
Snijd de rodekool met behulp van een mandoline fijn. Meng de azijn erdoor en kruid met peper en zout. Schep goed om en laat een uurtje rusten, zo wordt de rodekool zachter.
Schenk bij het vlees na 2 uur gaartijd nog wat appelsap en whisky en laat nog zo’n 2 uur verder garen. Het vlees zal een heel donkere korst krijgen.
Pluk het gare draadjesvlees uit elkaar met twee vorken of met je vingers. Verdeel het over vier tortilla’s, verdeel er de cheddar over en leg op elke tortilla een andere tortilla.
Bak de quesadilla’s in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Dien op met de rodekoolsla.
Taco’s & Tortilla’s
€ 19,99