Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gefrituurde polpette

Gefrituurde polpette

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een kom het gehakt met de ricotta, de parmezaan, het broodkruim, de knoflook en de eieren. Voeg de peterselie en de basilicum toe en breng flink op smaak met zout en witte peper. Voeg een scheut olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.

  2. Verhit de olie in een ruime, hoge pan tot 190°C. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol bolletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een golfbal. Wentel de balletjes in de polenta. Frituur de balletjes portiegewijs 2-3 minuten in de olie tot ze gaan kleuren. Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Bak de balletjes nog ca. 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Per portie: 142 kcal | 8 g koolhydraten | 9 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Foto’s: Ant Duncan Styling: Rob Merrett Foodstyling: Sal Henley

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)