Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Gefrituurde polpette

Gefrituurde polpette

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Al eet je de Italiaanse gehaktballetjes, polpette, traditioneel in tomatensaus. Deze gefrituurde balletjes met ricotta en kalfsgehakt zijn stiekem nóg lekkerder.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Al eet je de Italiaanse gehaktballetjes, polpette, traditioneel in tomatensaus. Deze gefrituurde balletjes met ricotta en kalfsgehakt zijn stiekem nóg lekkerder.

Bereiding

  1. Meng in een kom het gehakt met de ricotta, de parmezaan, het broodkruim, de knoflook en de eieren. Voeg de peterselie en de basilicum toe en breng flink op smaak met zout en witte peper. Voeg een scheut olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.

  2. Verhit de olie in een ruime, hoge pan tot 190°C. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rol bolletjes van het gehaktmengsel ter grootte van een golfbal. Wentel de balletjes in de polenta. Frituur de balletjes portiegewijs 2-3 minuten in de olie tot ze gaan kleuren. Laat ze op keukenpapier uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Bak de balletjes nog ca. 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Per portie: 142 kcal | 8 g koolhydraten | 9 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Foto’s: Ant Duncan Styling: Rob Merrett Foodstyling: Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)