Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Halloumispiesjes met clementine en chili

Halloumispiesjes met clementine en chili

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Aantal stuks
10

Ingrediënten

Benodigdheden

  • metalen prikkertjes
De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve de halloumi en de chilisaus in een kom met wat zout en vers gemalen zwarte peper. Roer alles door elkaar en houd apart.

  2. Snijd de blokken halloumi horizontaal doormidden en snijd elke helft in 8 blokjes (je hebt in totaal dan 32 blokjes). Doe de halloumi in de kom met de clementinemarinade, roer om de kaas te bedekken, dek af en zet minimaal 3 uur, maar liefst een nacht, in de koelkast.

  3. Neem de halloumi uit de marinade en prik ze per drie aan metalen prikkertjes. Ongebakken in een luchtdichte bak in de diepvries blijven de halloumispiesjes tot drie maanden goed. Verwarm de airfryer voor op 200°C. Bak de spiesjes in een enkele laag in 6-8 minuten goudkleurig. Draai ze halverwege om. Bak bevroren spiesjes ca. 5 minuten op 180°C en vervolgens nog 4-6 minuten op 200°C. Serveer met dip naar keuze.

Per stuk: 176 kcal | 4 g koolhydraten | 12 g eiwit | 12 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Liam Desbois Styling: Katy Gilhooly Foodstyling: Faye Wears

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)