Halloumispiesjes met clementine en chili
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve de halloumi en de chilisaus in een kom met wat zout en vers gemalen zwarte peper. Roer alles door elkaar en houd apart.
Snijd de blokken halloumi horizontaal doormidden en snijd elke helft in 8 blokjes (je hebt in totaal dan 32 blokjes). Doe de halloumi in de kom met de clementinemarinade, roer om de kaas te bedekken, dek af en zet minimaal 3 uur, maar liefst een nacht, in de koelkast.
Neem de halloumi uit de marinade en prik ze per drie aan metalen prikkertjes. Ongebakken in een luchtdichte bak in de diepvries blijven de halloumispiesjes tot drie maanden goed. Verwarm de airfryer voor op 200°C. Bak de spiesjes in een enkele laag in 6-8 minuten goudkleurig. Draai ze halverwege om. Bak bevroren spiesjes ca. 5 minuten op 180°C en vervolgens nog 4-6 minuten op 200°C. Serveer met dip naar keuze.