Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje.
- Snijd de vellen filodeeg in de lengte in vieren. Dek ze af met een theedoek (doe dit elke keer, want ze drogen erg snel uit).
- Doe de feta, peterselie en munt in een kommetje en roer door elkaar.
- Pak een velletje filodeeg, bestrijk deze met de roomboter. Leg onderaan een volle theelepel van het feta-mengsel. Pak de linkerhoek en klap dicht tot een driehoekje, Vervolgens klap je hem weer dicht, herhaal dit tot je bij het einde bent.
- Leg het flapje ondersteboven op de bakplaat, bestrijk met wat roomboter en bestrooi met nigella zaadjes.
- Herhaal bovenstaande met het resterende filodeeg.
- Bak de filodeeg flapjes circa 17-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Tip: De lekkerste filodeegvellen haal je bij de Turkse supermarkt. Daar hebben ze ook altijd de zwarte nigella zaadjes. Kun je ze niet vinden? Sesamzaad is een goed alternatief.
Receptuur & foto: Simone van @foodquotesnl