Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Turkse filodeeg flapjes

Turkse filodeeg flapjes met feta, peterselie en munt

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Tip
De lekkerste filodeegvellen haal je bij de Turkse supermarkt. Daar hebben ze ook altijd de zwarte nigella zaadjes. Kun je ze niet vinden? Sesamzaad is een goed alternatief.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.

  2. Smelt de roomboter in een steelpannetje.

  3. Snijd de vellen filodeeg in de lengte in vieren. Dek ze af met een theedoek (doe dit elke keer, want ze drogen erg snel uit).

  4. Doe de feta, peterselie en munt in een kommetje en roer door elkaar.

  5. Pak een velletje filodeeg, bestrijk deze met de roomboter. Leg onderaan een volle theelepel van het feta-mengsel. Pak de linkerhoek en klap dicht tot een driehoekje, Vervolgens klap je hem weer dicht, herhaal dit tot je bij het einde bent.

  6. Leg het flapje ondersteboven op de bakplaat, bestrijk met wat roomboter en bestrooi met nigella zaadjes.

  7. Herhaal bovenstaande met het resterende filodeeg.

  8. Bak de filodeeg flapjes circa 17-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Receptuur & foto: Simone van @foodquotesnl

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)