Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
mediterrane Gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Maak de rode peper schoon. Snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper zeer fijn en meng hem samen met de knoflook door het gehakt. Kneed er het ei en wat zout en peper doorheen. Rol er kleine gehaktballetjes van.

  2. Pel en snipper de ui en 2 teentjes knoflook. Fruit in 1 el olie. Voeg de gezeefde tomaten toe en verwarm verder. Breng het geheel op smaak met de suiker, zout en peper.

  3. Bak de gehaktballetjes rondom aan in 1 el olie. Schenk er de tomatensaus overheen en laat boven laag vuur verder garen. Hak de peterselie fijn en strooi hem voor het serveren over de gehaktballetjes. Serveer warm of koud.

Per portie: 389 kcal | 38 g koolhydraten | 17 g eiwit | 23 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)