Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Cover voor Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Pistachenoten hebben niet alleen een bijzondere smaak, ook die groene kleur knalt zo lekker.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Voor de olijvensalsa

Benodigdheden

  • spuitzak
Pistachenoten hebben niet alleen een bijzondere smaak, ook die groene kleur knalt zo lekker.

Bereiding

  1. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de sneetjes brood licht met olijfolie en gril ze aan beide zijden tot er donkere grillstrepen ontstaan. Laat afkoelen.

  2. Bestrijk de aspergetips met olijfolie en gril ze in de grillpan tot er donkere grillstrepen ontstaan. Neem uit de pan. Breng de ricotta op smaak met ruim zout en peper. Schep in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

  3. Pel voor de olijvensalsa de pistachenootjes en hak ze fijn. Snijd de groene olijven grof en meng met de pistache, de peterselie en de citroenschil en breng op smaak met zout en peper.

  4. Snijd de broodjes dwars doormidden. Halveer de plakken mortadella. Spuit op ieder broodje een laagje ricotta.

  5. Verdeel de mortadella over de helft van de broodjes en de aspergetips over de andere helft van de broodjes. Beleg alle bruschette met wat van de olijvensalsa.

Per stuk (met mortadella): 145 kcal | 10 g koolhydraten | 5 g eiwit | 9 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (3 stemmen)