Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
recept Malteser-chocoladecheesecake

7x leuke recepten voor verjaardagstaart bakken

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten om verjaardagstaart te bakken bij elkaar. Ga jij een verjaardagstaart bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Verjaardagstaart bakken

Vier jij binnenkort je verjaardag? Dan is het hoog tijd om een verjaardagstaart te bakken. Want wie jarig is, trakteert. Hoe doe je dat beter dan met een oogverblindende verjaardagstaart? We zetten de zeven allermooiste voor je op een rijtje. De jarige mag kiezen welke verjaardagstaart hij of zij gaat bakken. Kies je een chocoladetaart, champagnetaart of toch de klassieke Monchoutaart?

Elke week dit soort toffe bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Tompoucetaart

Wat als we je vertellen dat je geen genoegen hoeft te nemen met dat ieniemienie tompouceje van de bakker? Met dit recept bak je gewoon een hele taart en bepaal je zelf hoeveel stukjes je afsnijdt.

> naar het recept: tompoucetaart

verjaardagstaart bakken

2. Charlotte taart

Vier jouw verjaardag op zijn Frans met een Charlottetaart. Na het bakken hoeft er alleen nog een strik omheen om er een echte eyecatcher van te maken. Door deze verjaardagstaart te bakken maak je indruk.

> naar het recept: Charlotte taart

charlotte taart

3. Choco-chai-laagjestaart

Niet één, niet twee, maar zelfs drie lagen vol lekkers. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die smaakvolle en kruidige chai-ganache die de cakes van deze verjaardagstaart met elkaar verbindt. Proef zelf maar hoe lekker ‘ie is!

> naar het recept: choco-chai-laagjestaart

Choco-chai-laagjestaart

4. Champagnetaart

Champagne is er heus niet alleen om in je glas te gieten. Sterker nog: je maakt er een heerlijke botercrème van die je taart van top tot teen omhult met een laagje luxe. Deze verjaardagstaart is gemaakt voor de luxepoezen onder ons.

> naar het recept: champagnetaart

kerstdiner vegetarisch

5. Red velvet crêpetaart

Oorspronkelijk maakten we dit klapstuk voor kerst, maar zeg nou zelf: jouw geboortedag is vele malen specialer en op je verjaadag is niets te gek. Kost even wat tijd, maar dan heb je wel een plaatje van een verjaardagstaart.

> naar het recept: red velvet crêpetaart

red velvet verjaardagstaart bakken

6. MonChoutaart

Dit is wat ons betreft dé ultieme verjaardagstaart. We gebruiken het klassieke recept, maar geven er een eigen twist aan. Zo gebruiken we speculooskoekjes voor de bodem in plaats van Bastogne en geven we de MonChoutaart ook een frisse twist door verse munt te gebruiken.

> naar het recept: MonChoutaart

MonChoutaart verjaardagstaart bakken

7. Malteser-chocoladecheesecake

Cheesecake, we raken er niet op uitgekeken! Deze versie met melkchocolade en knapperige Maltesers kan zomaar je nieuwe favoriet worden. Met deze verjaardagstaart maak je al jouw gasten blij.

> naar het recept: Malteser-chocoladecheesecake

recept Malteser-chocoladecheesecake verjaardagstaart bakken

Lees ook: Feestje te vieren? 9x recepten voor taart

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!