Bereiding

1. Kluts de eieren met de vanillesuiker en een snufje zout. Voeg de bloem toe en meng tot een glad geheel. Voeg portiegewijs de melk toe en roer het beslag steeds helemaal glad. Roer 400 ml slagroom door het beslag. Voeg zoveel rode kleurstof toe dat het beslag mooi rood kleurt. Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten.

2. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Schenk een dun laagje beslag in de pan en kantel de pan zodat de hele bodem bedekt is. Bak de crêpe 1-2 minuten en draai hem voorzichtig om. Bak de crêpe nog ca. 1 minuut. De crêpe moet slechts licht verkleuren. Neem de crêpe uit de pan en herhaal tot het beslag op is. Laat de crêpes goed afkoelen.

3. Klop de roomkaas los met de poedersuiker. Bestrijk telkens een crêpe met een dun laagje aalbessengelei en een dikke laag roomkaas. Stapel de crêpes (op een taartplateau) op elkaar. Bestrijk de stapel crêpes rondom met de overige roomkaas. Zet het geheel ca. 1 uur in de koelkast.

4. Maak het fruit voorzichtig schoon en verdeel het over de taart. Verwarm 100 ml slagroom in een pan en smelt er de chocolade in. Laat kort afkoelen. Druppel de chocoladesaus over de taart. Snijd de taart aan tafel in dunne plakken en dien op.