Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
typisch franse lekkernijen: charlotte taart

Charlotte taart

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Patisserie die een strikje verdient. De perfectie van charlotte met biscuits roses, cannelés bordelais en tarte tatin. Deze Franse zaligheid is Janny’s favoriet!

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillestokje en -merg. Klop de eidooiers los met de suiker en roer er vervolgens de bloem doorheen.

  2. Laat de frambozen op kamertemperatuur komen. Neem het vanillestokje uit de melk. Schenk de warme melk al roerend bij het ei-dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Kook ca. 30 seconden en neem van het vuur.

  3. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme crème. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Pureer de frambozen en druk de puree door een zeef.

  4. Bekleed een charlottevorm met vershoudfolie. Besprenkel de biscuits roses met de champagne. Zet de biscuits tegen de rand van de vorm strak tegen elkaar.

  5. Klop de slagroom luchtig met 2 el poedersuiker. Spatel eerst de frambozenpuree en daarna de slagroom door de crème. Schenk de mousse in de charlottevorm. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 6 uur opstijven in de koelkast. Maak de charlotte af met de verse frambozen en bestrooi met poedersuiker.

Per portie: 904 kcal | 120 g koolhydraten | 22 g eiwit | 36 g vet

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)