Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Choco-chai-laagjestaart

Choco-chai-laagjestaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor de ganache

Voor het glazuur

Voor de chocoladecakes

Bereiding

  1. 1. Breng voor de ganache de slagroom en de thee in een kleine pan aan de kook. Neem van het vuur en laat afgedekt ca. 30 minuten trekken. Doe de witte chocolade in een kom en zet een zeef op de kom. Breng de theeroom opnieuw aan de kook en giet hem door de zeef over de chocolade. Roer het geheel tot een gladde ganache en zet in de koelkast om op te stijven.

  2. 2. Doe voor het glazuur de melk, de slagroom, de thee, de oploskoffie en 2 el suiker in een ruime pan en breng rustig aan de kook. Neem van het vuur en laat afgedekt 1 uur trekken. Breng opnieuw aan de kook en giet het mengsel door een fijne zeef in een kom. Druk op de theezakjes om zoveel mogelijk smaak te krijgen. Giet het mengsel terug in de pan met de rest van de suiker, de basterdsuiker en de bloem. Kook op middelhoog vuur al roerend 5-10 minuten, tot het de dikte van stevige custard heeft. Giet het glazuur in een kom en dek de oppervlakte af met vershoudfolie zodat er geen velletje op de custard komt.

  3. 3. Klop het glazuur zodra het is afgekoeld los met een handmixer en voeg geleidelijk de zachte boter toe tot het de textuur van botercrème heeft. Klop als laatste het vanille-extract erdoorheen.Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed 3 springvormen van 20 cm Ø met bakpapier.

  4. 4. Klop voor de cakes de boter en de suiker in een ruime kom in ca. 5 minuten licht en luchtig met een handmixer. Voeg een voor een de eieren toe en zorg dat elk ei helemaal is opgenomen voor je de volgende toevoegt. Verdeel het beslag in 3 gelijke delen over kommen. Voeg aan 1 kom 115 g bakmeel en ¼ tl bakpoeder toe. Voeg aan de tweede kom 100 g bakmeel, 15 g cacao en ¼ tl bakpoeder toe. Voeg aan de derde kom 80 g bakmeel, 35 g cacao en ¼ tl bakpoeder toe. Roer elk beslag tot een gladde massa en spatel in de springvormen.

  5. 5. Bak de cakes in ca. 25 minuten gaar in de oven. Controleer door er een satéprikker in te steken: deze moet er schoon uitkomen. Laat de cakes ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Stort de cakes op een rooster en laat helemaal afkoelen.

  6. 6. Leg de donkerste cakebodem op een taartplateau en strijk er de helft van de ganache overheen. Strijk een dunne laag glazuur over de ganache. Leg de middelste cake erop en herhaal met de ganache en het glazuur. Maak af met de lichtste cake en bestrijk de boven- en zijkanten van de cake met de rest van het glazuur. Laat opstijven in de koelkast. Goed afgedekt in de koelkast blijft de taart 2-3 dagen houdbaar.

Per portie: 790 kcal | 69 g koolhydraten | 9 g eiwit | 53 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur&foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)