Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
100 heerlijke hapjes: Big Mac Rolls

Big Mac rolls

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten voor 20 stuks

Voor de saus

Elisabeth: “Eet jij graag een Big Mac? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling én homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!”

Bereiding

  1. Laat de loempiavellen ontdooien (in de verpakking of onder een theedoek) en haal ze dan los van elkaar.

  2. Meng het gehakt met de hamburgerkruiden. Bak het in een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie gaar en laat afkoelen.

  3. Snijd de plakjes kaas in 3 reepjes. Roer de bloem met 3 el water tot een papje. Neem een loempiavel en leg het met een punt naar je toe. Leg onderaan wat gehakt, daarop een paar stukjes augurk en een reepje kaas.

  4. Vouw de punt over de vulling en dan de zijkanten een voor een eroverheen. Rol strak op tot een ‘sigaar’ en plak het uiteinde dicht met het bloempapje.

  5. Verhit een frituurpan of diepe pan met een flinke laag olie tot 180 graden. Frituur de rolls in 3-5 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. Meng de ingrediënten voor de saus en serveer bij de rolls.

Foto: © Simone van den Berg

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

100 heerlijke hapjes

€ 24,99
Cover 100 heerlijke hapjes