Bereiding
- Laat de loempiavellen ontdooien (in de verpakking of onder een theedoek) en haal ze dan los van elkaar.
- Meng het gehakt met de hamburgerkruiden. Bak het in een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie gaar en laat afkoelen.
- Snijd de plakjes kaas in 3 reepjes. Roer de bloem met 3 el water tot een papje. Neem een loempiavel en leg het met een punt naar je toe. Leg onderaan wat gehakt, daarop een paar stukjes augurk en een reepje kaas.
- Vouw de punt over de vulling en dan de zijkanten een voor een eroverheen. Rol strak op tot een ‘sigaar’ en plak het uiteinde dicht met het bloempapje.
- Verhit een frituurpan of diepe pan met een flinke laag olie tot 180 graden. Frituur de rolls in 3-5 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Meng de ingrediënten voor de saus en serveer bij de rolls.

Foto: © Simone van den Berg