100 heerlijke hapjes
Drie jaar geleden vulde het huis van Elisabeth Scholten zich met honderd koekjes waarvan ze de recepten samenbracht in het boek 100 heerlijke koekjes. Een traktatie voor de zoetekauw! Nu zijn de liefhebbers van hartig aan de beurt met haar boek “100 heerlijke hapjes“. Een traktatie voor, tja, iedereen die van hapjes houdt. En doen we dat niet allemaal?

De perfecte borrelhapjes
Nergens is borrelen zo populair als in Nederland. Een grote schaal met hapjes op tafel en dan in een kring eromheen. Blokjes kaas met zilveruitjes erop, toastjes met paté, maar ook zelfgemaakte hapjes. Voor alle momenten dat er iets te vieren valt (van verjaardagen tot oudjaarsavond en van picknick tot high tea) heeft Elisabeth Scholten het perfecte borrelhapje. Van bladerdeeghapjes met kip tot hartige cups met garnalen. In totaal vind je 60 hartige hapjes in “100 heerlijke hapjes”.
Altijd iets bijzonders op tafel
Broodjes zoals gehaktbroodjes en Marokkaanse pulled chicken broodjes, maar ook gezonde snacks zoals omeletrolletjes en tacopaprika’s. Met de hapjes van Elisabeth op tafel maak je van iedere borrel iets bijzonders. Ook aan de zoetekauw is gedacht. Zoete hapjes zijn volgens Elisabeth namelijk net zo geschikt voor de borrel als hartige hapjes. Zo maakte ze voor een high tea lekkere cupcakes en stroopwafelbroodjes.
Wil je iedere week alles over kookboeken & de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Basisrecepten en variaties
Voor veel recepten gebruikt Elisabeth één basisrecept – zoals het recept voor zoete broodjes – waar ze vervolgens allerlei heerlijke variaties op maakt. Stroopwafel maar ook carrot cake of appel en ricotta. Tot slot vroeg Elisabeth vijf van haar favoriete medefoodbloggers om hun favoriete hapje. Zo delen onze oud-Foodies friends Simone en Siham beiden een recept in 100 heerlijke hapjes. Sla gauw je agenda open en zoek het eerste het beste borrelmoment, want het boek van Elisabeth kun je niet te lang laten liggen. Vier bijvoorbeeld de verschijning van onze bakeditie met de vegarolletjes!
Foto: Past Present Fotografie
Elisabeth Scholten
Elisabeth vind je online als @ellouisacooking. Ze is 35 jaar en moeder van twee kinderen. In het dagelijks leven werkzaam als jurist, met als uit de hand gelopen hobby haar kook- en bakactiviteiten onder de naam Ellouisa Cooking. Ze houdt van koken en bakken zonder pakjes en zakjes, met een voorkeur voor de Marokkaanse keuken. Haar voorliefde voor de Marokkaanse keuken ontstond toen ze 15 jaar geleden Marokkaans wilde leren koken voor haar man. Ze begon een online zoektocht en probeerde van alles uit. Met vallen en opstaan kookt ze nu geregeld Marokkaans, maar Elisabeth houdt zeker ook van andere keukens. Zo staat er geregeld ook stamppot of pasta op tafel. Dit jaar is ze ook nog eens één van onze Foodies Friends!
Goed nieuws, we mogen een aantal heerlijke recepten met jullie delen:
Kiprepen met prei
Elisabeth: “Mijn zoontje doe je geen plezier met prei en champignons, maar mij wel! Samen met de kip en kruidige roomkaas, is dit echt comfortfood. Niet alleen geschikt voor op een hapjestafel, maar zeker ook bij een lekker soepje op een koude dag.”
Vegarolletjes
Elisabeth: “Deze rolletjes zijn gevuld met een mengsel van zoete aardappel, spinazie, kikkererwten en Turkse witte kaas. Echt heel erg lekker en weer eens wat anders met bladerdeeg.”
Big Mac rolls
Elisabeth: “Eet jij graag een Big Mac? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling én homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!”