Bereiding

  1. Bak het kipgehakt met de kipkruiden in 2 eetlepels zonnebloemolie gaar. Voeg de ui en paprika toe en bak een paar minuten mee tot ze glazig zijn.
  2. Meng de peterselie erdoor en laat afkoelen. Doe de aardappelblokjes in een pan met water en wat zout en kook gaar. Giet ze af en stamp fijn tot een puree. Laat de puree helemaal afkoelen, meng dan het ei erdoor en doe in de spuitzak.
  3. Neem de vellen filodeeg en steek hieruit rondjes die iets groter zijn dan de holtes in het minimuffinbakblik. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bestrijk steeds een deegrondje met een beetje gesmolten boter, leg er nog een rondje op, bestrijk deze ook met boter en leg hier nog een derde rondje op.
  5. Leg ze in de holtes van het minimuffinbakblik en vul met wat van de vulling. Spuit hier een toefje aardappelpuree op. Bak 15-20 minuten in de oven tot de puree mooie bruine randjes heeft.
100 heerlijke hapjes

Uit het boek:

100 heerlijke hapjes
€24,99