Bereiding
BLT staat voor ‘bacon, lettuce, tomato’. Knapperig uitgebakken spek, frisse sla en tomaat zijn de belangrijkste ingrediënten van deze sandwich.
- Breng de eieren in koud water aan de kook en kook ze ca. 6 minuten. Verhit een koekenpan en leg er de plakjes spek in. Bak ze in ca. 4 minuten goudbruin en krokant. Bedruppel met de honing en laat ca. 1 minuut karamelliseren.
- Laat het spek afkoelen op bakpapier. Roer de mayonaise, de chilisaus, de tomatenpuree, het paprikapoeder, het chilipoeder en de cognac door elkaar. Was de koriander, schud hem droog en hak fijn. Roer de koriander door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de tomaten en snijd ze in plakken. Maak de ijsbergsla schoon en snijd hem in reepjes. Rooster het brood. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de eieren en het spek over de salades en druppel de saus eroverheen. Serveer met het brood.
Per portie: ca. 549 kcal
16 g eiwit | 38 g vet | 32 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp