Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Hyperfixatie miso-ei

Hyperfixatie miso-ei

  • Eenvoudig

  • 7 minuten bereidingstijd7 min. bereidingstijd

Influencer Veggilaine ontfutselde dit recept van haar verloofde Daan en deelde het op Instagram. Het gevolg? Een groep volgers die er net zo verslaafd aan is geraakt als zijzelf. Aan de hand van de tijd en moeite die het kost om het recept te maken zou je nooit verwachten dat het zo lekker kan zijn. Een hulde aan de combinatie van miso, ei en boter, maar natuurlijk ook aan Daan!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
1

Ingrediënten

Toppings

Influencer Veggilaine ontfutselde dit recept van haar verloofde Daan en deelde het op Instagram. Het gevolg? Een groep volgers die er net zo verslaafd aan is geraakt als zijzelf. Aan de hand van de tijd en moeite die het kost om het recept te maken zou je nooit verwachten dat het zo lekker kan zijn. Een hulde aan de combinatie van miso, ei en boter, maar natuurlijk ook aan Daan!

Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel boter met de miso in een koekenpan met antiaanbaklaag. Het helpt om de miso even los te kloppen met 1 theelepel warm water zodat deze beter mengt met de boter.

  2. Bak de bosui 3 minuten in de boter op middellaag vuur.

  3. Haal de gebakken bosui uit de pan en verhit in dezelfde pan nog 1 eetlepel boter op middelhoog vuur.

  4. Schenk het losgeklopte ei in de pan en zet het vuur uit. Scramble de eieren voorzichtig door een spatel over de bodem van de pan te bewegen, van boven naar onder en van links naar rechts. Doe dit heel rustig, je wilt dat het ei één geheel blijft. Herhaal dit een paar keer, tot je ei nog een beetje nat is maar stevig genoeg om het als geheel uit de pan te halen.

  5. Serveer met de miso-bosui, het sesamzaad, de chili-olie en wat geroosterd (zuurdesem)brood.

Receptuur en foto: Ghislaine Voogd

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Veggilaine

€ 29,99
Veggilaine
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!