Bereiding

  1. Doe het citroensap met 1 el olijfolie, een snuf zout en 500 ml water in een pan. Snijd de stelen tot 1 cm onder de bloem van de artisjokken af en snijd de bovenkant van de bloemen af. Verwijder het hooi. Pel de buitenste bladeren van de artisjokken snijd de artisjokken in vieren.* Doe de stukken artisjok direct in de pan en kook ze in 15-20 minuten beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Was de peter selie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de helft van de peterselie met de knoflook, de kerrie, 50 g broodkruim en de boter.
  3. Dep de lamsrack eventueel droog en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het broodkruimmengsel over het lamsvlees en druk het goed aan. Leg het vlees in een ovenschaal en braad het 20-25 minuten in de oven. Het vlees moet veerkrachtig maar niet hard aanvoelen.
  4. Giet de artisjokken af en laat ze uitlekken. Meng de artisjokken met de overige peterselie en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de artisjokken in een ovenschaal en strooi er het overige broodkruim en de parmezaan overheen. Gratineer ca. 10 minuten in de oven, dit kan eventueel naast de lamsrack.

Foto’s: foodies