Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Gegrilde asperges met kwarteleitjes en chorizo

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Advertentie

Waar beter in de paasstemming te komen dan in de keuken? Wij geven je zes redenen om een paasdiner te geven. En terwijl het lamsvlees langzaam gaart of de klassieke quiche in de oven staat heb je nog alle tijd om de paastafel te dekken. Dit zijn wat ons betreft de beste recepten voor het paasdiner!

Ben jij dit jaar verantwoordelijk om de familie te voorzien van een paasdiner? Maak je dan vooral niet druk en laat je inspireren door onze heerlijke paasdiner recepten. Van gegrilde asperges tot gevulde kip: met deze gerechten maak je er gegarandeerd een groot succes van!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paasdiner recepten:

Klassieke quiche lorraine met korstdeeg

Klassieke quiche lorraine met korstdeeg

Wij delen het ultieme recept voor een klassieke quiche om de paastafel te sieren. Het leuke van een quiche is dat je het eenvoudig kan delen. Je hoeft de hartige taart alleen maar in stukken te snijden en iedereen kan een punt pakken.  Het is niet voor niets een van onze favoriete paasdiner recepten.

Naar het recept
Gegrilde asperges met kwarteleitjes en chorizo

Gegrilde asperges met kwarteleitjes en chorizo

Maak je asperges eens anders dan je gewend bent door ze te grillen. Lekker om te serveren met kwarteleitjes en chorizo. Kwarteleitjes zijn wat lastiger te pellen dan gewone eitjes, maar ogen erg leuk in dit gerecht. Wil je ze vervangen door gewone kippeneieren? Gebruik dan 6 eieren. Kook ze ca. 4-5 minuten in kokend water. Laat ze schrikken in ijswater, pel ze en snijd ze in vieren.

Naar het recept
Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese

Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese

Wij garanderen je: er zit niemand aan het paasdiner die dit gerecht niet lust. Want iedereen is toch gek op kip en risotto? Zeker wanneer je het combineert met een paar van onze favoriete smaakmakers: saffraan en geitenkaas.

Naar het recept
Krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes

Krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes

Deze krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes worden je nieuwe favoriete bijgerecht. Niet zonder reden, want ze zijn zeer smaakvol en terwijl ze in de oven garen, kun jij de andere paasdiner recepten maken.

Naar het recept
Langzaam gegaarde lamsbout met jonge groente

Langzaam gegaarde lamsbout met jonge groente

Het mag eigenlijk niet ontbreken op de paastafel: het fotogenieke, gemakkelijke braadstuk. Met dit recept nemen we je stap-voor-stap aan de hand. Het is nog vroeg voor verse doperwten en tuinbonen, die uit de diepvries zijn ook prima voor dit gerecht.

Naar het recept
Marshmallowcheesecake met frambozen

Marshmallowcheesecake met frambozen

Eet jij marshmallows alleen maar bij het kampvuur? Na het proberen van dit recept niet meer. Want wist je dat je de Amerikaanse spekjes ook heel goed kan verwerken in zoet gebak? Deze heerlijke taart heeft een superluchtige topping. 

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!