Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Krans gerookte zalm

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Waar beter in de paasstemming te komen dan in de keuken? Daarom delen wij de lekkerste recepten voor het paasdiner! En terwijl het lamsvlees langzaam gaart of de klassieke quiche in de oven staat, heb je nog alle tijd om de paastafel te dekken.

Lees verder na de advertentie

Paasdiner

Ben jij dit jaar verantwoordelijk om de familie te voorzien van een paasdiner? Hartstikke leuk! En met onze hulp ook helemaal niet moeilijk want wij hebben alvast de beste paasdiner recepten voor je verzameld. Van gegrilde asperges tot gevulde kip: met deze gerechten maak je er gegarandeerd een groot succes van!

Tip

Mocht je de taak hebben om het paasontbijt, paasbrunch, paaslunch of borrel voor Pasen te organiseren, hebben we daar natuurlijk ook de lekkerste recepten voor!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paasdiner recepten:

Voorgerechten

Krans van gerookte zalm

Krans van gerookte zalm

Serveer deze prachtige krans als start van je diner en je gasten zijn meteen onder de indruk! Het leuke? Hij is zo in elkaar gezet.

Naar het recept
bord met aspergesoep

Aspergesoep

Een licht gerecht om het paasdiner mee af te trappen is natuurlijk perfect met deze aspergesoep. Wist je dat je deze kunt maken van je overgebleven schillen van de asperge? Zo hoef je niets te verspillen!

Naar het recept
quiche lorraine

Klassieke quiche lorraine (met korstdeeg)

Wij delen het ultieme recept voor een klassieke quiche om de paastafel te sieren. Het leuke van een quiche is dat je het eenvoudig kan delen. Je hoeft de hartige taart alleen maar in stukken te snijden en iedereen kan een punt pakken.  Het is niet voor niets een van onze favoriete paasdiner recepten.

Naar het recept
Gegrilde asperges met kwarteleitjes en chorizo

Gegrilde asperges met kwarteleitjes en chorizo

Maak je asperges eens anders dan je gewend bent door ze te grillen. Lekker om te serveren met kwarteleitjes en chorizo. Kwarteleitjes zijn wat lastiger te pellen dan gewone eitjes, maar ogen erg leuk in dit gerecht. Wil je ze vervangen door gewone kippeneieren? Gebruik dan 6 eieren. Kook ze ca. 4-5 minuten in kokend water. Laat ze schrikken in ijswater, pel ze en snijd ze in vieren.

Naar het recept

Tip!

Hoofdgerechten:

Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese

Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese

Wij garanderen je: er zit niemand aan het paasdiner die dit gerecht niet lust. Want iedereen is toch gek op kip en risotto? Zeker wanneer je het combineert met een paar van onze favoriete smaakmakers: saffraan en geitenkaas.

Naar het recept
Krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes

Krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes

Deze krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes worden je nieuwe favoriete bijgerecht. Niet zonder reden, want ze zijn zeer smaakvol en terwijl ze in de oven garen, kun jij de andere paasdiner recepten maken.

Naar het recept
Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing

Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing

Wil jij je aardappels liever anders? Deze Scandinavische aardappeltjes met zalm zijn wat ons betreft ook echt een aanrader voor de paasdagen.

Naar het recept
Langzaam gegaarde lamsbout met jonge groente

Langzaam gegaarde lamsbout met jonge groente

Het mag eigenlijk niet ontbreken op de paastafel: het fotogenieke, gemakkelijke braadstuk. Met dit recept nemen we je stap-voor-stap aan de hand. Het is nog vroeg voor verse doperwten en tuinbonen, die uit de diepvries zijn ook prima voor dit gerecht.

Naar het recept
paprika met mie en ham

Gesmoorde venkel met zalmfilet en aardappeltortilla

De zachte, anijsachtige smaak van de gesmoorde venkel is heerlijk in combinatie met de hartige aardappeltortilla. Geserveerd met de boterzachte en sappige zalm, creëer je zo een lichte, maar toch luxe maaltijd die zowel ideaal is als een doordeweekse maaltijd of een feestelijk diner.

Naar het recept
Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes

Het is een klassieke combinatie: asperges, ham en eieren. En niet zonder reden, het smaakt fantastisch. Ook lekker om te serveren met zalm.

Naar het recept

Desserts:

Marshmallowcheesecake met frambozen

Marshmallowcheesecake met frambozen

Eet jij marshmallows alleen maar bij het kampvuur? Na het proberen van dit recept niet meer. Want wist je dat je de Amerikaanse spekjes ook heel goed kan verwerken in zoet gebak? Deze heerlijke taart heeft een superluchtige topping. 

Naar het recept
Citroen-meringue trifle

Citroen-meringue trifle

Een friszure citroencrème met een knapperige meringue topping. Een perfecte afsluiter voor een uitgebreid, feestelijk diner.

Naar het recept
Croissantwentelteefjes met dronken kersen

Croissantwentelteefjes met dronken kersen

Best of both worlds: croissantjes geserveerd als wentelteefjes. Een betere combinatie kan bijna niet, toch? Met het ijs en de kersen maak je dit feestelijke dessert helemaal af.

Naar het recept
foodies FAVORIET
Krans van gerookte zalm

Krans van gerookte zalm

Serveer deze prachtige krans als start van je diner en je gasten zijn meteen onder de indruk! Het leuke? Hij is zo in elkaar gezet.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 300 g roomkaas met knoflook en kruiden
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 kleine venkel
  • 50 g rucola
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 citroenen (½ uitgeperst, 1½ in smalle partjes)
  • zout en peper
  • 250 g gerookte zalm
  • 1/2 rode ui (in dunne ringen)
  • 50 g granaatappelpitten
  • blini’s, melbatoast of minibagels (om te serveren)

Bereiding

  1. Neem een grote serveerschaal (ca. 45 cm Ø) en gebruik een klein boter- of paletmesje om de roomkaas in twee ringen in dopjes op de schaal te smeren. Laat in het midden ruimte open.

  2. Schaaf met een dunschiller of mandoline dunne linten van de komkommer en de venkel. Houd eventueel venkelloof apart om te serveren. Schep de venkel- en komkommerlinten om met de rucola, de helft van de olijfolie, het citroensap, zout en peper. Verdeel de salade over de roomkaas, scheur de zalm in stukjes en leg deze erbovenop.

  3. Bestrooi met de ui en de granaatappelpitten, besprenkel met de rest van de olijfolie en wat zwarte peper. Steek de partjes citroen in de salade en leg de blini’s, melbatoast of minibagels erbij. Serveer in het midden van de tafel, zodat iedereen zijn eigen toastje kan beleggen.

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Kim Lightbody Styling: Lauren Miller Foodstyling: Hanna Miller

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!