
Waar beter in de paasstemming te komen dan in de keuken? Daarom delen wij de lekkerste recepten voor het paasdiner! En terwijl het lamsvlees langzaam gaart of de klassieke quiche in de oven staat, heb je nog alle tijd om de paastafel te dekken.
Lees verder na de advertentie
Paasdiner
Ben jij dit jaar verantwoordelijk om de familie te voorzien van een paasdiner? Hartstikke leuk! En met onze hulp ook helemaal niet moeilijk want wij hebben alvast de beste paasdiner recepten voor je verzameld. Van gegrilde asperges tot gevulde kip: met deze gerechten maak je er gegarandeerd een groot succes van!
Mocht je de taak hebben om het paasontbijt, paasbrunch, paaslunch of borrel voor Pasen te organiseren, hebben we daar natuurlijk ook de lekkerste recepten voor!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Paasdiner recepten:
Voorgerechten

Krans van gerookte zalm
Serveer deze prachtige krans als start van je diner en je gasten zijn meteen onder de indruk! Het leuke? Hij is zo in elkaar gezet.

Aspergesoep
Een licht gerecht om het paasdiner mee af te trappen is natuurlijk perfect met deze aspergesoep. Wist je dat je deze kunt maken van je overgebleven schillen van de asperge? Zo hoef je niets te verspillen!

Klassieke quiche lorraine (met korstdeeg)
Wij delen het ultieme recept voor een klassieke quiche om de paastafel te sieren. Het leuke van een quiche is dat je het eenvoudig kan delen. Je hoeft de hartige taart alleen maar in stukken te snijden en iedereen kan een punt pakken. Het is niet voor niets een van onze favoriete paasdiner recepten.

Gegrilde asperges met kwarteleitjes en chorizo
Maak je asperges eens anders dan je gewend bent door ze te grillen. Lekker om te serveren met kwarteleitjes en chorizo. Kwarteleitjes zijn wat lastiger te pellen dan gewone eitjes, maar ogen erg leuk in dit gerecht. Wil je ze vervangen door gewone kippeneieren? Gebruik dan 6 eieren. Kook ze ca. 4-5 minuten in kokend water. Laat ze schrikken in ijswater, pel ze en snijd ze in vieren.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Hoofdgerechten:

Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese
Wij garanderen je: er zit niemand aan het paasdiner die dit gerecht niet lust. Want iedereen is toch gek op kip en risotto? Zeker wanneer je het combineert met een paar van onze favoriete smaakmakers: saffraan en geitenkaas.

Krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes
Deze krieltjes uit de oven met taleggio en kappertjes worden je nieuwe favoriete bijgerecht. Niet zonder reden, want ze zijn zeer smaakvol en terwijl ze in de oven garen, kun jij de andere paasdiner recepten maken.

Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing
Wil jij je aardappels liever anders? Deze Scandinavische aardappeltjes met zalm zijn wat ons betreft ook echt een aanrader voor de paasdagen.

Langzaam gegaarde lamsbout met jonge groente
Het mag eigenlijk niet ontbreken op de paastafel: het fotogenieke, gemakkelijke braadstuk. Met dit recept nemen we je stap-voor-stap aan de hand. Het is nog vroeg voor verse doperwten en tuinbonen, die uit de diepvries zijn ook prima voor dit gerecht.

Gesmoorde venkel met zalmfilet en aardappeltortilla
De zachte, anijsachtige smaak van de gesmoorde venkel is heerlijk in combinatie met de hartige aardappeltortilla. Geserveerd met de boterzachte en sappige zalm, creëer je zo een lichte, maar toch luxe maaltijd die zowel ideaal is als een doordeweekse maaltijd of een feestelijk diner.

Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes
Het is een klassieke combinatie: asperges, ham en eieren. En niet zonder reden, het smaakt fantastisch. Ook lekker om te serveren met zalm.
Desserts:

Marshmallowcheesecake met frambozen
Eet jij marshmallows alleen maar bij het kampvuur? Na het proberen van dit recept niet meer. Want wist je dat je de Amerikaanse spekjes ook heel goed kan verwerken in zoet gebak? Deze heerlijke taart heeft een superluchtige topping.

Citroen-meringue trifle
Een friszure citroencrème met een knapperige meringue topping. Een perfecte afsluiter voor een uitgebreid, feestelijk diner.

Croissantwentelteefjes met dronken kersen
Best of both worlds: croissantjes geserveerd als wentelteefjes. Een betere combinatie kan bijna niet, toch? Met het ijs en de kersen maak je dit feestelijke dessert helemaal af.

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

Krans van gerookte zalm
Serveer deze prachtige krans als start van je diner en je gasten zijn meteen onder de indruk! Het leuke? Hij is zo in elkaar gezet.
Ingrediënten
- 300 g roomkaas met knoflook en kruiden
- 1/2 komkommer
- 1/2 kleine venkel
- 50 g rucola
- 1 el extra vierge olijfolie
- 2 citroenen (½ uitgeperst, 1½ in smalle partjes)
- zout en peper
- 250 g gerookte zalm
- 1/2 rode ui (in dunne ringen)
- 50 g granaatappelpitten
- blini’s, melbatoast of minibagels (om te serveren)
Bereiding
Neem een grote serveerschaal (ca. 45 cm Ø) en gebruik een klein boter- of paletmesje om de roomkaas in twee ringen in dopjes op de schaal te smeren. Laat in het midden ruimte open.
Schaaf met een dunschiller of mandoline dunne linten van de komkommer en de venkel. Houd eventueel venkelloof apart om te serveren. Schep de venkel- en komkommerlinten om met de rucola, de helft van de olijfolie, het citroensap, zout en peper. Verdeel de salade over de roomkaas, scheur de zalm in stukjes en leg deze erbovenop.
Bestrooi met de ui en de granaatappelpitten, besprenkel met de rest van de olijfolie en wat zwarte peper. Steek de partjes citroen in de salade en leg de blini’s, melbatoast of minibagels erbij. Serveer in het midden van de tafel, zodat iedereen zijn eigen toastje kan beleggen.
© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Kim Lightbody Styling: Lauren Miller Foodstyling: Hanna Miller
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Paasontbijt recepten: dit wil je maken

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Wat is een paasstol en wat kun je ermee?

Dit is hét recept voor de ultieme hartige paastaart

Paasgebak maken: 5x leuke recepten voor kinderen

Ouderwets lekkere advocaat maken: zo doe je dat

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.