Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese

Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Iedereen is toch gek op kip en risotto? Zeker wanneer je het combineert met een paar van onze favoriete smaakmakers: saffraan en geitenkaas.  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd het haasje (het kleinere flapje) van de kipfilets en leg apart. Snijd over de lengte een inkeping in de kipfilets. Prak de geitenkaas, de knoflook, de rozemarijnnaaldjes, zout en peper door elkaar en vul de kipfilets met het mengsel. Klop de apart gehouden haasjes wat platter en dek de inkepingen ermee af.

  2. Leg 2 plakjes prosciutto iets overlappend op het werkblad. Leg 1 takje rozemarijn in het midden. Leg er een gevulde kipfilet op met de bolle kant naar beneden en wikkel de prosciutto eromheen. Herhaal met de overige kipfilets. Vet een bakplaat in met olie. Leg de kipfilets erop met de platte kant naar beneden en bak ze 25-30 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. (Controleer eventueel met een metalen spies of ze van binnen goed heet zijn).

  3. Smelt intussen voor de risotto de helft van de boter in een pan en fruit er de ui in ca. 10 minuten glazig in. Voeg de rijst toe en bak hem al roerend even mee. Blus af met de wijn, laat hem verdampen en voeg de saffraan toe. Voeg al roerend 1-2 soeplepels kippenbouillon toe, wacht tot hij bijna door de rijst opgenomen is en voeg dan opnieuw 1-2 soeplepels bouillon toe. Ga op dezelfde manier al roerend verder tot de bouillon op is (ca. 15-17 minuten). De risotto is klaar wanneer de rijstkorrels zacht zijn maar nog een beetje bite hebben. Meng de overige boter erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Meng de parmezaan erdoorheen. Was de spinazie. Doe de spinazie met aanhangend vocht in een pan en laat hem kort slinken.

  4. Neem de kipfilets uit de oven en snijd ze schuin doormidden. Serveer met de risotto en de spinazie en druppel er met een lepel wat bakvocht van de kip overheen.

Per portie: 740 kcal | 43 g koolhydraten | 64 g eiwit | 34 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliff Foto’s: Gareth Morgans Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Sal Henley

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)