Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing

Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Met Scandinavische aardappeltjes met zalm zet je binnen een handomdraai een verrassend lekkere maaltijd op tafel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Met Scandinavische aardappeltjes met zalm zet je binnen een handomdraai een verrassend lekkere maaltijd op tafel!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de aardappeltjes in een kleine braadslee en schep om met de gesmolten boter. Rooster 30-40 minuten in de oven, tot ze goudkleurig en gaar zijn. Draai de aardappeltjes halverwege de baktijd om en druk ze zachtjes platter met een pureestamper, zodat ze nog krokanter worden.

  2. Kook de eieren ca. 8 minuten, spoel met koud water en pel ze. Snijd de eieren in kwarten. Roer de crème fraîche, de kappertjes, de lente-ui, de bieslook, zout en peper door elkaar. Voeg een scheutje water toe om de dressing wat losser te maken.

  3. Neem de aardappels uit de oven en verdeel de zalm erboven in stukjes. Verdeel de eieren erover. Maak af met de crèmefraîchedressing en extra bieslook.

Per portie: 451 kcal | 26 g koolhydraten | 32 g eiwit | 23 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Mowie Kay Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lucy O‘Reilly

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!