Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Doe de aardappeltjes in een kleine braadslee en schep om met de gesmolten boter. Rooster 30-40 minuten in de oven, tot ze goudkleurig en gaar zijn. Draai de aardappeltjes halverwege de baktijd om en druk ze zachtjes platter met een pureestamper, zodat ze nog krokanter worden.
Kook de eieren ca. 8 minuten, spoel met koud water en pel ze. Snijd de eieren in kwarten. Roer de crème fraîche, de kappertjes, de lente-ui, de bieslook, zout en peper door elkaar. Voeg een scheutje water toe om de dressing wat losser te maken.
Neem de aardappels uit de oven en verdeel de zalm erboven in stukjes. Verdeel de eieren erover. Maak af met de crèmefraîchedressing en extra bieslook.