Bereiding

  1. Blancheer de asperges ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Giet af en leg in een kom ijswater.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er de chorizo krokant in. De chorizo bakt daarbij in zijn eigen vet.
  3. Kook de kwarteleitjes precies 2 minuten in kokend water. Giet af en leg in een kom met ijswater. Pel de eitjes voorzichtig, de schaal zal in grote stukken loskomen.
  4. Verhit een grillpan en meng de asperges met de olie. Gril de asperges in porties in de grillpan tot ze lichtjes geblakerd zijn.
  5. Klop voor de dressing met een garde de azijn, de koolzaadolie en de mosterd door elkaar. Roer de sjalot erdoorheen. Meng de helft van de dressing met de asperges en verdeel ze over 1 of 2 schalen. Halveer de eitjes en verdeel ze met de chorizo over de asperges. Druppel met een lepel de overige dressing eroverheen en serveer.

Per portie: ca. 180 kcal
9 g eiwit 14 g vet 3 g koolhydraten

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliff Foto’s: Gareth Morgans Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Sal Henley

*Kwarteleitjes zijn wat lastiger te pellen, maar ogen erg leuk in dit gerecht. Wil je ze vervangen door gewone kippeneieren? Gebruik dan 6 eieren. Kook ze ca. 4-5 minuten in kokend water. Laat ze schrikken in ijswater, pel ze en snijd ze in vieren.