Bereiding

  1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Was intussen de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Halveer de dikkere asperges in de lengte. Schil de koolrabi en was hem. Snijd hem eerst in plakken van ½ cm dik en vervolgens in dunne reepjes. Kook de asperges en de koolrabi ca. 3 minuten in water met wat zout en een beetje suiker. Neem ze uit het kookwater en spoel ze met koud water. Laat uitlekken. Bewaar ca. 5 el van het kookwater voor de dressing. Was de rucola en laat hem goed uitlekken.
  2. Spoel voor de dressing de eieren met koud water. Pel de eieren, halveer ze en lepel de dooiers eruit. Hak het eiwit klein. Verbrokkel de dooiers en pureer ze met het apart gehouden kookwater, 4 el olijfolie en 2 el citroensap kort met de staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Meng de asperges, de koolrabi, de rucola en het eiwit losjes door elkaar. Bedruppel met 2 el olijfolie en 1 el citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel het aspergemengsel over de plakjes parmaham en rol het geheel op. Dien op elk bord 3 rolletjes op en besprenkel met een beetje dressing. Geef de overige dressing er apart bij.

Per portie: ca. 320 kcal
13 g eiwit | 26 g vet | 5 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay; Food & Foto, Hamburg