Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Lamsrack met kruidenkorst en gebakken artisjokken

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Is het aan jou de taak om het spektakelstuk op tafel te zetten dit jaar? Deze hoofdgerechten voor Pasen vallen zeker in de smaak, of je nu voor vlees, vis of vega kiest!

Lees verder na de advertentie

Hoofdgerechten voor Pasen

De tijd dat we met Pasen alleen maar uitpakken bij het ontbijt of de brunch ligt ver achter ons. Tegenwoordig maken we er gewoon het hele weekend een feestje van, zeker met deze fantastische hoofdgerechten voor Pasen. Kies je voor een hele kip, asperges of ga je voor een klassieke kaasfondue met het paasdiner? Natuurlijk hebben we nog veel meer hoofdgerechten voor je in petto.

Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten hoofdgerechten voor Pasen

Cover voor

Lamsrack met kruidenkorst en gebakken artisjokken

Wat is er nu lekkerder dan een lamsrack met een krokant korstje? Serveer er een frisse salade bij of wat gebakken aardappeltjes en je hebt een heerlijk hoofdgerecht voor Pasen!

Naar het recept
aspergetartelette

Aspergetartelette met gruyère en platte peterselie

Vier je feestdagen op vegetarische wijze met onze favoriete seizoensgroente: asperges! Goede kaas zoals gruyère mag natuurlijk niet ontbreken. Dat maakt het ook meteen één van onze favoriete hoofdgerechten voor Pasen.

Naar het recept
Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese

Kip gevuld met geitenkaas en risotto milanese

Iedereen is toch gek op kip en risotto? Zeker wanneer je het combineert met een paar van onze favoriete smaakmakers: saffraan en geitenkaas. Heerlijke smaken voor het paasdiner!

Naar het recept
Gevulde tongrolletjes

Gevulde tongrolletjes

Houd je van een uitdaging? Dan is dit hoofdgerecht echt iets voor jou. Ga de uitdaging aan en zet een prachtige maaltijd op tafel. Let’s get fishy!

Naar het recept

Tip!

kaasfondue

Kaasfondue

Lust je tante geen tomaat, wil opa geen vis en eet je neefje geen vlees? Ga gezellig kaasfonduen met de hele familie. Iedereen dipt wat hij of zij lekker vindt in de fondue. Kom maar op met die dieetwensen! Zoek je inspiratie? Lees hier wat je allemaal kunt eten bij kaasfondue.

Naar het recept
Risotto verde

Risotto verde

Risotto verde is een heerlijk groen gerecht dat barst van de frisse smaken. Met ingrediënten zoals spinazie, erwten en verse kruiden krijg je niet alleen een kleurrijke, maar ook een voedzame maaltijd.

Naar het recept
Gebakken zalmzijde met knapperige kruidenkorst

Gebakken zalmzijde met een knapperige kruidenkorst

Even inpakken & bakken maar! De overheerlijke kruidenkorst maakt dit een ideaal hoofdgerecht voor Pasen. Serveer er bijvoorbeeld lekkere hasselback potatoes en een salade bij om het feest compleet te maken.

Naar het recept
FAVORIET
Cover voor Lamsrack met kruidenkorst en gebakken artisjokken

Lamsrack met kruidenkorst en gebakken artisjokken

Wat is er nu lekkerder dan een lamsrack met een krokant korstje? Serveer er een frisse salade bij of wat gebakken aardappeltjes en je hebt een heerlijk hoofdgerecht op tafel.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

Sap van 1 citroen
3 el olijfolie
zout en peper
8 kleine artisjokken
1 bosje platte peterselie
1 teentje knoflook
een beetje kerrie
100 g broodkruim
50 g zachte boter
1 grote lamsrack (ca. 800 g)
50 g geraspte parmezaa

Bereiding

  1. Doe het citroensap met 1 el olijfolie, een snuf zout en 500 ml water in een pan. Snijd de stelen tot 1 cm onder de bloem van de artisjokken af en snijd de bovenkant van de bloemen af. Verwijder het hooi. Pel de buitenste bladeren van de artisjokken snijd de artisjokken in vieren.* Doe de stukken artisjok direct in de pan en kook ze in 15-20 minuten beetgaar.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Was de peter selie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook. Meng de helft van de peterselie met de knoflook, de kerrie, 50 g broodkruim en de boter.

  3. Dep de lamsrack eventueel droog en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het broodkruimmengsel over het lamsvlees en druk het goed aan. Leg het vlees in een ovenschaal en braad het 20-25 minuten in de oven. Het vlees moet veerkrachtig maar niet hard aanvoelen.

  4. Giet de artisjokken af en laat ze uitlekken. Meng de artisjokken met de overige peterselie en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de artisjokken in een ovenschaal en strooi er het overige broodkruim en de parmezaan overheen. Gratineer ca. 10 minuten in de oven, dit kan eventueel naast de lamsrack.

Bijgerechten voor Pasen

Natuurlijk kun je naast deze heerlijke gerechten ook nog bijgerechten voor Pasen serveren. Zo weet je zeker dat iedereen genoeg heeft en kun je de paastafel nog meer vullen!

Olijfoliefocaccia met rozemarijn. Twee stukjes afgesneden.

Olijfolie focaccia met rozemarijn

Een goede olijfolie is van zichzelf al lekker, maar in deze focaccia komt hij helemaal tot zijn recht. Ga een keertje langs je lokale Italiaanse delicatessenzaak: hier importeren ze vaak olijfolie van Italiaanse bodem. Of neem gewoon een flinke fles mee van je vakantieadres, die hebben gegarandeerd een volle smaak!

Naar het recept
Bietensalade met kappertjes en dille

Bietensalade met kappertjes en dille

Deze bietensalade met kappertjes en dille is fris, kruidig en heerlijk van smaak. De aardse bietjes combineren perfect met de zoute kappertjes en frisse kruiden. Een simpel, maar elegant bijgerecht voor je diner!

Naar het recept
Gegratineerde-groene-asperges

Gegratineerde groene asperges

Deze gegratineerde groene asperges zijn een heerlijk feestelijk bijgerecht. Knapperige asperges uit de oven, bedekt met een romige laag kaas en een vleugje knoflook – simpel, maar vol smaak.

Naar het recept
Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing

Aardappeltjes met warmgerookte zalm en crèmefraîchedressing

Je kunt de zalm in dit gerecht eventueel weglaten. Met Scandinavische aardappeltjes zet je binnen een handomdraai een verrassend lekker bijgerecht op tafel!

Naar het recept
Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze

Gesmoorde aspergebroccoli op Siciliaanse wijze

Het populaire eiland Sicilië in de Middellandse Zee is dan wel Italiaans, maar het heeft een typische eigen keuken. Zo worden ingrediënten zoals citroenen en pepers er volop gebruikt, zo ook bij deze gesmoorde bimi.

Naar het recept
Tuinbonen met citroen, geitenkaas, erwten en munt

Tuinbonen met citroen, geitenkaas, erwten en munt

Op zoek naar een frisse salade die tegelijkertijd heel vullend is? Dan is deze perfect om te serveren! Zowel als hoofdgerecht op zich of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!