Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kaasfondue

Kaasfondue

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • kaasfonduepan (caquelon) of een zware geëmailleerde braadpan
Traditioneel prikt iedereen een stukje brood aan een vork en dompelt dit onder in de kaasfondue. Degene die zijn stukje brood verliest is volgens de gewoonte een fles wijn schuldig aan zijn tafelgenoten.

Bereiding

  1. Pel de knoflook en wrijf de pan in met het teentje. Knijp het sap uit de citroen en breng het citroensap samen met de wijn aan de kook in de pan. Rasp de kazen of snijd ze in kleine blokjes en voeg ze al roerende toe aan de wijn.

  2. Meng de maïzena met de kirsch en bind er de kaasfondue mee. Breng op smaak met zwarte peper en nootmuskaat. Serveer de kaasfondue met het brood.

Wat eet je bij kaasfondue? Foodies geeft antwoord!

Per portie: 1063 kcal | 80 g koolhydraten | 55 g eiwit | 50 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (7 stemmen)