Kaasfondue
Eenvoudig4 personen20 minuten bereiden
Traditioneel prikt iedereen een stukje brood aan een vork en dompelt dit onder in de kaasfondue. Degene die zijn stukje brood verliest is volgens de gewoonte een fles wijn schuldig aan zijn tafelgenoten.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- ½ citroen
- 300 ml droge witte wijn
- 200 g emmentaler
- 400 g gruyère
- 1 el maïzena
- 3 el kirsch (verkrijgbaar bij de slijter)
- zwarte peper
- nootmuskaat
- 2 stokbroden (in stukjes gesneden)
- kaasfonduepan (caquelon) of een zware geëmailleerde braadpan
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Pel de knoflook en wrijf de pan in met het teentje. Knijp het sap uit de citroen en breng het citroensap samen met de wijn aan de kook in de pan. Rasp de kazen of snijd ze in kleine blokjes en voeg ze al roerende toe aan de wijn.
- Meng de maïzena met de kirsch en bind er de kaasfondue mee. Breng op smaak met zwarte peper en nootmuskaat. Serveer de kaasfondue met het brood.