Kipstoofschotel met dragon
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd elke kippenbout in 2 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de kip in de bloem. Bak de kip in de boter rondom goudbruin. Pel intussen de uien en snijd ze in ringen. Halveer de bol knoflook.
Voeg na ca. 8 minuten baktijd de ui en de knoflook in zijn geheel toe en bak nog ca. 3 minuten. Blus af met de witte wijn, de slagroom en 100 ml water. Voeg het bouillonblokje toe en leg een deksel op de pan. Stoof de kip in ca. 50 minuten op laag vuur gaar.
Was de bospeentjes en snijd ze in stukken. Snijd eventueel de houtachtige uiteinden van de asperges. Halveer de asperges. Pluk de dragonblaadjes van de takjes en hak ze grof. Voeg de wortels, de asperges en de helft van de dragon toe en stoof nog ca. 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er de overige dragon overheen en serveer. Lekker met boerenbrood of aardappelpuree.