Quiche met gerookte makreel en dragon
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in gelijke stukjes. Kook de aardappels in ca. 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Pluk het makreelvlees zorgvuldig van het vel en verwijder alle graatjes.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Was de dragon en schud hem droog. Hak de helft van de dragon fijn. Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen.
Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taart- of quichevorm. Bestrooi het deeg met het paneermeel. Kluts de eieren en meng er de melk en de gehakte dragon doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de makreel en de aardappelblokjes over het deeg en giet er het eiermengsel overheen. Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar in de oven. Neem de quiche uit de oven en bestrooi eventueel met de waterkers.