
Tuinbonen met citroen, geitenkaas, erwten en munt
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ā°C / hetelucht: 180ā°C). Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze in 12-15 minuten goudkleurig. Laat afkoelen. Kook de tuinbonen en de doperwten ca. 2 minuten in een pan kokend water en giet af.
Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan op middellaag vuur en bak de sjalotjes met een snuf zout er ca. 12 minuten in, tot ze zacht zijn. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Hak de hazelnoten grof en schep ze om met de tuinbonen en de erwten. Voeg de munt, de peterselie, de rest van de olie, het citroensap, de citroenschil en de afgekoelde sjalotjes toe. Breng op smaak met peper en de zeezoutvlokken.
Verdeel het mengsel over een grote serveer schaal en leg de plakjes geitenkaas erbovenop. Besprenkel met wat extra olijfolie en bestrooi met gescheurde muntblaadjes. Serveer met knapperig brood.