Langzaam gegaarde lamsbout met jonge groente
Gemiddeld
ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Wrijf de lamsbout in met olie en bak hem rondom goed bruin in een grote koekenpan of braadslee. Neem het vlees uit de pan en bak de sjalotten in het braadvet goudbruin (voeg indien nodig wat meer olie toe).
Leg het vlees en de sjalotten in een braadslee of ondiepe ovenschaal en schenk de wijn en de bouillon erbij. Dek af met een deksel of een dubbele laag aluminiumfolie en bak ca. 3 uur in de oven.
Voeg de lente-ui toe en bak nog 25-30 minuten afgedekt met het folie in de oven tot de lente-ui zacht is. Voeg de doperwten en de tuinbonen toe en zet nog 10-15 minuten in de oven tot ze goed warm zijn.
Hak voor de muntsaus de blaadjes munt grof, doe ze in een kom met de suiker en schenk er 5 el kokend water bij. Laat afkoelen en meng de azijn erdoorheen. Serveer het lamsvlees met de groenten en de muntsaus. Lekker met gebakken krieltjes of met de krieltjes uit de oven.