Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bresaola-carpaccio op een bedje van rucola met Parmiggiano Reggiano, kapperappeltjes en knolselderij-appelsalade

Bresaola-carpaccio met Parmiggiano Reggiano en knolselderij-appelsalade

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Deze bresaola-carpaccio is net even anders dan de klassieke versie. De combinatie met knolselderij-appelsalade zorgt voor een frisse bite. Een luxe voorgerecht dat weinig moeite kost, maar verrassend lekker is!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de selderij appelsalade

Deze bresaola-carpaccio is net even anders dan de klassieke versie. De combinatie met knolselderij-appelsalade zorgt voor een frisse bite. Een luxe voorgerecht dat weinig moeite kost, maar verrassend lekker is!
Serveertip
Serveer de carpaccio op zelfgebakken brood en maak er een heerlijke lunch van!

Bereiding

  1. Doe voor de salade de appel en de knolselderij in een kom. Meng met het citroensap; zo voorkom je verkleuren.

  2. Roer de yoghurt, de mayonaise, de mosterd, de dille en de geraspte kaas door de appel en de knolselderij. Breng op smaak met zeezout en peper en houd apart in de koelkast.

  3. Doe de rucola in een kom meng met het citroensap en de olie. Verdeel de rucola over borden en leg de plakjes bresaola losjes erop.

  4. Garneer met de grof geschaafde Parmigiano Reggiano, de kapperappeltjes en de peper. Serveer de knolselderij-appelsalade erbij of erop.

Per portie: 614 kcal | 22 g koolhydraten | 58 g eiwit | 64 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!