Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
homemade carrotcake

Homemade carrotcake van Inge

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de basterdsuiker met de olie, de eieren, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en het vanille-extract. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, een snufje zout en de specerijen.

  2. Spatel de twee mengsels door elkaar. Voeg de geraspte wortel en de gehakte walnoten toe.

  3. Vet een bakvorm in en bestrooi hem met bloem of bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak ca. 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat de taart afkoelen op een rooster.

  4. Mix voor de botercrème de boter met de poedersuiker in een keukenmachine tot de boter wit ziet. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe tot hij goed is opgenomen, maar laat vooral niet te lang draaien.

  5. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de eerste laag met ¼ van de botercrème. Leg de tweede laag erop en bestrijk met de overige botercrème. Garneer met wat gezellige paaseitjes en you’re good to go!

you're good to go

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)