Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
homemade carrotcake

Homemade carrot cake

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Op zoek naar het klassieke recept voor een goede homemade carrot cake? Dan ben je hier aan het juiste adres! Duik lekker de keuken in en laat de lekkere geur maar door je huis ronddwalen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Op zoek naar het klassieke recept voor een goede homemade carrot cake? Dan ben je hier aan het juiste adres! Duik lekker de keuken in en laat de lekkere geur maar door je huis ronddwalen.
Bakken met groenten
Wist je dat je nog veel meer lekkere recepten kunt maken met groenten? Ideaal wanneer je het de kids wil laten eten, zonder dat ze het doorhebben! Bekijk hier alle recepten voor bakken met groenten.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng de basterdsuiker met de olie, de eieren, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en het vanille-extract. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, een snufje zout en de specerijen.

  2. Spatel de twee mengsels door elkaar. Voeg de geraspte wortel en de gehakte walnoten toe.

  3. Vet een bakvorm in en bestrooi hem met bloem of bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak ca. 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat de taart afkoelen op een rooster.

  4. Mix voor de botercrème de boter met de poedersuiker in een keukenmachine tot de boter wit ziet. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe tot hij goed is opgenomen, maar laat vooral niet te lang draaien.

  5. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de eerste laag met ¼ van de botercrème. Leg de tweede laag erop en bestrijk met de overige botercrème. Garneer met wat gezellige paaseitjes en you’re good to go!

Carrot cake
Op zoek naar nog meer recepten voor carrot cake? Dan ben je hier aan het juiste adres: wij hebben er genoeg.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)